MotoGP Japonya Sprint’inde zafer Bagnaia’nın

Şampiyonluk yarışı nefes kesen MotoGP'de Japonya ayağının Sprint yarışı yapıldı. Pecco Bagnaia zafere uzanırken şampiyona lideri Jorge Martin dördüncü sırada finiş gördü. Pedro Acosta ise lider giderken kaza yaptı.

Spor 5 Ekim 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Japonya Sprint'ini Pecco kazandı.

MotoGP’de sezonun bitmesine kısa süre kala şampiyonluk yarışı tüm hızıyla sürerken bu gergin ortam ışığında Japonya GP Sprint yarışı koşuldu. 12 turluk bu kısa yarışa çaylak sürücü Pedro Acosta pole pozisyonundan başlasa da aldığı kötü start sonrası ilk sıra Pecco Bagnaia’ya geçti. Şampiyona lideri Jorge Martin ise 11’inci sıradan aldığı startın ardından yükselişine başladı. Üçüncü turda Acosta, son iki yılın dünya şampiyonu Pecco’ya harika bir atak yaparak liderliği yeniden devraldı.

Birinciliğe yükselmesinin ardından aradaki farkı güvenli mesafeye çıkarmayı da başaran 20 yaşındaki Acosta, kariyerinin ilk MotoGP zaferine dört tur kala kaza yaparak motorundan düştü ve yarış dışı kaldı. Böylelikle ilk sıra yeniden Pecco Bagnaia’ya geçti.

Bitime iki tur kala Marc Marquez ve Enea Bastianini arasında ikincilik için adeta omuz omuza bir mücadele yaşandı, bu kapışmadan önde ayrılan taraf Enea oldu.

Yarışın son turunda yakıtı azalan yarış liderli Bagnaia ve arkasındaki Bastianini-Marquez ikilisinin arasında fark birden yok olsa da şampiyon İtalyan zor şartlarda motosikletini damalı bayrağa ilk sırada getirmeyi başararak Sprint yarışından zaferle ayrıldı.

Şampiyona lideri Jorge Martin ise 11’inci sıradan aldığı startı telafi ederek dördüncülüğe kadar yükseldi. Pecco, kazandığı zaferle puanını 357’ye yükseltti ve zirveyle arasındaki farkı 15’e düşürdü. MotoGP’de heyecan 6 Ekim Pazar sabahı saat 08:00’de koşulacak ana yarışla sürecek.

Renault 2025 sezonu sonunda Formula 1'e motor tedarik etmeyi bırakacakRenault 2025 sezonu sonunda Formula 1’e motor tedarik etmeyi bırakacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.