MotoGP’de şampiyonluk son haftaya kaldı: Katar’a DiGiannantonio damgası

MotoGP’de sezonun 19. yarışı Katar’da koşuldu. Yarışı ikinci bitiren Pecco Bagnaia en yakın rakibi Jorge Martin’in 10. olmasıyla farkı 21’e çıkardı ve Valencia’daki son yarışa avantajlı gitti. Ancak güne damga vuran isim Fabio DiGiannantonio oldu.

Spor 20 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
MotoGP'de düğüm çözümü Valencia'ya kaldı.

MotoGP’de şampiyonluk düğümü Katar’da çözülmedi. Sezonun sondan bir önceki yarışına Pecco Bagnaia şampiyonluk hedefiyle çıktı. En yakın rakibi Jorge Martin 7 puan gerisindeydi. Pecco 5. sıradan iyi bir start alıp liderliğe çıkarken Martin 5. sıradan çok kötü başladı. Zamanla 10. sıraya kadar gerileyen Martin matematiksel anlamda büyük avantaj kaybetti. Ancak Pecco’ya şoku yaşatan isim Fabio DiGiannantonio oldu. An itibarıyla gelecek sezon için herhangi bir takımla anlaşması olmayan sporcu, Pecco’yu 3 tur kala geride bıraktı. Fabio kariyerinin ilk yarış zaferine giderken Pecco ikinci oldu.

Bu sonuçla beraber Bagnaia ile Martin arasındaki puan farkı 21’e çıktı. Gelecek haftaki Valencia GP’sinde önce sprint yarışı ardından esas yarış yapılacak ve MotoGP’de sezonun şampiyonu belli olacak.

Verstappen Vegas’ta zirveye çıktı, Vettel’i yakaladıVerstappen Vegas’ta zirveye çıktı, Vettel’i yakaladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.