Mourinho’nun ilk maçı Avrupa basınında: Zaferle geri döndü

Fenerbahçe'nin Lugano'yu mağlup ettiği maçta Jose Mourinho'da yeni takımıyla ilk resmi sınavını verdi. Portekizli teknik adamın elde ettiği galibiyet dış basında da yankı uyandırdı.

Spor 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Avrupa basının Jose Mourinho'nun ilk maçını Dzeko'nun kurtardığını yazdı.

Fenerbahçe sezon açılışını Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu maçında İsviçre’nin Lugano takımına karşı yaptı. Jose Mourinho’nun sarı-lacivertli kulübedeki ilk resmi sınavında elde edilen 4-3’lük galibiyet Avrupa basınında da geniş yer buldu. İşte yıldız teknik adam ve Fenerbahçe’yle ilgili dış basında yazılanlar:

Portekiz, A Bola: Jose Mourinho için rüya gibi bir başlangıç. Muhteşem bir futbol maçında deplasmanda Lugano’yu 4-3 mağlup eden F.Bahçe Şampiyonlar Ligi 2. etap rövanş maçında avantaj elde etti. Portekizli çalıştırıcının çalıştırdığı takımda golleri Dzeko (3) ve Kadıoğlu attı.

Portekiz, O Jogo: Bosnalı Edin Dzeko hat-trick yaparak bu salı günü oynanan Thun karşılaşmasında Fenerbahçe’nin Lugano’yu 4-3 yenmesinde belirleyici rol oynadı. Jose Mourinho’nun takımının Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu öncesi avantajı yakalamasını sağladı.

İspanya, Marca: Şampiyonlar Ligi’ni iki farklı takımla kazanmanın nasıl bir şey olduğunu yalnızca altı teknik direktör biliyor. Bunlardan biri Jose Mourinho, aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde en çok maça çıkan beşinci teknik direktör… Ancak son zamanlarda Avrupalı ​​elitlerin arasında kaybolmuştu. Tottenham’ın son 16 turunda RB Leipzig’e (3-0) veda ettiği 10 Mart 2020’den bu yana Şampiyonlar Ligi’nde antrenörlük yapmamıştı. Bekleyiş uzun sürdü ama 1.596 gün sonra zaferle geri döndü! ‘O’nun  Fenerbahçe’si 2. ön eleme turu ilk maçında Lugano’yu geri dönüş de dahil olmak üzere 3-4 mağlup etti. Artık işi İstanbul’da bitirme zamanı gelecek. Üçüncü turda geçerlerse Lille onları bekliyor. Her durumda, grup aşamasına geçebilmek için başka bir turu, yani ‘play-off’ları aşmaları gerekecek.

İspanya, As: Jose Mourinho’nun çalıştırdığı F.Bahçe Lugano’yu 3-4 mağlup etti ve tecrübeli forvet Edin Dzeko’nun attığı üç golle Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu öncesi avantaj elde etti.

Fransa, L’equipe: Fenerbahçe bu salı günü inişli çıkışlı bir maçın ardından Lugano’yu 3-4 mağlup etti. José Mourinho’nun takımı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu öncesinde avantaj elde etti ve Lille’in rakibi olmaya yaklaştı.

Almanya, Bild: Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında yıldız teknik adam, İsviçre’nin ikincisi FC Lugano’yu deplasmanda 4-3 yenen Fenerbahce’ye yardımcı oldu. Edin Dzeko’nun hat-trick’i sayesinde!

İtalya, La Gazzetta Dello Sport: 23 Temmuz’da Jose Mourinho’yu Şampiyonlar Ligi yedek kulübesinde görmek biraz tuhaf. Ancak gerçeklerle yüzleşmemiz gerekiyor: Onun Fenerbahçesi ikinci tur, üçüncü tur ve play-off için şimdiden kürek çekmeli. En Nesyri’nin gelişine ve piyasada devrim yaratan atağa 38 yaşında kendi tarzında tepki veren Edin Dzeko’nun hat-trick’i maça damga vurdu.

İngiltere, The Sun: Portekizli teknik direktör ilk kez Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde Lugano karşısında Türk devinin başına geçti. Stockhorn Arena’da oynanan karşılaşmada İsviçre ekibi henüz 4. dakikada öne geçti. Defans oyuncusu Ayman El Wafi ev sahibi takımı öne geçirerek Mourinho’nun adamlarının utanç verici bir başlangıç yapması korkusunu artırdı. Ancak Manchester City’nin eski forveti Edin Dzeko devre öncesinde penaltıyı gole çevirerek günü kurtardı. Bosnalı oyuncu ikinci yarının ilk dakikasında maçın ikinci golünü attı. Ancak 64. dakikada Uran Bislimi’nin Lugano’ya eşitliği getirmesiyle endişeler yeniden arttı. Mourinho son 20 dakikada Dzeko ve Ferdi Kadıoğlu’nun golleriyle rahatladı. Milton Valenzuela’nın 94. dakikada attığı golle karşılaşma 4-3 sona erdi. Profesyonel futbolcu olarak 22. sezonuna başlayan Dzeko, maçı hat-trick yaparak tamamladı.

Fenerbahçe'den 'özel' bir başlangıç... Dzeko'nun gecesiFenerbahçe’den ‘özel’ bir başlangıç… Dzeko’nun gecesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.