Münih, Fenerbahçe’ye deplasman değil: 67-76

EuroLeague 5. hafta maçında Bayern Münih’e konuk olan Fenerbahçe, gurbetçi taraftarların salonun neredeyse yarısından fazlasını doldurduğu karşılaşmayı 76-67 kazandı ve sezonun 4. galibiyetini aldı.

Spor 28 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'den Almanya deplasmanında değerli galibiyet.

Fenerbahçe, Almanya deplasmanına gitti. Çift maç haftasını 2’de 2 yaparak geçen ve galibiyet serisini sürdürmek isteyen sarı-lacivertliler, geçen hafta Barcelona deplasmanında 39 sayı farkla mağlup olan Bayern Münih’e konuk oldu. Maça gurbetçi taraftarların büyük ilgisi vardı. Alba Berlin ve Bayern Münih deplasmanlarının klasiği olarak salonun neredeyse yarısından fazlası sarı-lacivertti.

Ancak Fenerbahçe maça taraftarının istediği gibi başlayamadı. Hücum ribauntlarında rakibine yenilen takım çeyreği 20-19 önde kapadı. İkinci çeyrekte ribauntlarda dengeyi yakalayan takım Scottie Wilbekin’in dış şutlarıyla üstünlüğü yakaladı. Bir ara fark 9 sayıya çıksa da devre 41-38 Fenerbahçe üstünlüğüyle bitirdi. Sarı-lacivertliler üçüncü çeyrekte de rakibine ribauntlarda üstünlük kurdu, savunma sertliği arttı, fark açıldı ve son 10 dakikaya 55-47 ile girildi. Son çeyrekte şut yüzdesi düşen Kanarya, maçı bir türlü koparamadı. Ancak Bayern yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve bir ara 2’ye kadar düşen fark tekrar arttı, Fenerbahçe karşılaşmayı 76-67 kazandı.

Sezonun 4. galibiyetini alan sarı-lacivertlilerde Scottie Wilbekin 17 sayı, 5 ribaunt ve 5 asist üretti. Marko Guduric 14 sayıyla oynarken takım olarak 48 ribaunt alan Fenerbahçe, 17 hücum ribaundu çekti. Bayern cephesinde Sylvain Francisco 11 sayı üretti.

Anadolu Efes Pire’den çıkamadı: 75-57Anadolu Efes Pire’den çıkamadı: 75-57

EuroLeague’de günün diğer sonuçları:

Zalgiris Kaunas – Valencia 72-87

Asvel – Virtus Bologna 84-87

Panathinaikos – Baskonia 95-81

Los Angeles Lakers'ın yıldızları parladıLos Angeles Lakers’ın yıldızları parladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.