Guidetti ve THY’ye Markova suçlaması: Ayartmaya çalıştılar

Voleybol Sultanlar Ligi’nin yükselen yıldızlarından Marina Malkova hakkında konuşan Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Aydın Kaya, oyuncu için iki kulüp hariç her kulüple transfer görüşmesi yapabileceklerini açıkladı.

Spor 11 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Voleybolda Muratpaşa'dan iki kulübe transfer ambargosu.

Muratpaşa Belediyesi Sultanlar Ligi’nin flaş ekiplerinden biri oldu. İlk 6 maçında 4 kez kazanan son olarak sezona iddialı başlangıç yapan ekiplerden THY’yi 3-1 geçen takımda öne çıkan isimse Marina Markova. 1.98 boyunda 22 yaşındaki Rus smaçörün lakabı saç renginden de kaynaklı olarak Hürrem Sultan. Hürrem Sultan, sezona da Sultanlar’ın skor anlamında başını çekerek başladı. Takımının sezona 4-2 başlamasında büyük pay sahibi olan isim ilk 6 hafta bittiğinde toplam 138 sayıyla ligin bu alanda zirvesindeydi. 243 kez hücum eden oyuncu 127 hücum sayısı aldı, yüzde 52 ortalama tutturarak altıncı hafta sonunda zirvedeki Chiaka Ogbogu’dan sonra bu alanda da ikinciliğe yerleşti.

Genç yaştaki Rus oyuncunun bu performansı hedefi yüksek olan takımların dikkatinden kaçmadı. Transfer spekülasyonları dolaşmaya başladı. Ancak Muratpaşa Belediyesi cephesi bu süreçte yaşanan bazı olaylardan rahatsız oldu. Başkan Aydın Kaya Voleybol Magazin’e konuşarak “Marina Markova bizler için çok değerli bir sporcu. Sergilediği oyun da ortada. Birçok kulübün oyuncumuza talip olması doğal. Fakat talip olmanın da transfer teklifinde bulunmanın da etik çerçeveler içerisinde olması gerekir” dedi.

Beşiktaş’tan kadın voleybol takımına eklemeBeşiktaş’tan kadın voleybol takımına ekleme

İki kulüp THY ve Vakıfbank

Başkan sözlerinin devamında bu iki takımın hangileri olduğunu ve sebebini “Sporcumuzu kadrosuna katmak isteyen iki kulüp hariç tüm kulüplerle masaya otururuz, talep ettiğimiz rakamı vermeleri durumunda sporcumuzun bonservisini kendisine veririz. Ancak cümlemin başında belirttiği iki kulüp Türk Hava Yolları ve VakıfBank’tır. Bu iki kulüple masaya oturmamız mümkün değil sebepleri ise şöyle: VakıfBank’ın başantrenörü Giovanni Guidetti sporcumuzu direkt olarak aramış ve transfer teklif etmiştir. Bizce bu etik olmamakla beraber doğru bir yöntem değildir. Bunun haricinde Türk Hava Yolları ise kendileriyle oynayacağımız maçın hemen öncesinde sporcumuza transfer teklifinde bulundu. Bu durumu da etik bulmuyorum. Düşünsenize maç yapacağınız takım size transfer teklif ediyor. Ne kadar doğru. Bu durumu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.” diyerek açıkladı.

VakıfBank şampiyon gibi başladı, Eczacıbaşı hata yapmadıVakıfBank şampiyon gibi başladı, Eczacıbaşı hata yapmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.