Namağlup lider milliler İzlanda deplasmanında

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta mücadele eden A Milli Futbol Takımı ilk üç maçını iki galibiyet bir beraberlikle lider tamamladı. Milliler dördüncü maçında bu akşam İzlanda karşısında unvanını korumaya çalışacak.

Spor 14 Ekim 2024
Türkiye, İzlanda karşısında.

A Milli Futbol Takımı UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki dördüncü maçında bugün deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Başkent Reykjavik’teki Laugardalsvöllur Stadı’nda oynanacak mücadele TSİ 21.45’te başlayacak ve TV8’den canlı yayınlanacak. Karşılaşmada Polonya Futbol Federasyonundan Damian Sylwestrzak düdük çalacak. Sylwestrzak’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Paweł Sokolnicki ve Bartosz Kaszynski yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Marcin Kochanek olacak.

Türkiye grupta oynadığı ilk maçta deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kalırken, İzmir’de İzlanda’yı 3-1 mağlup etti. Ay-yıldızlı ekip üçüncü maçında Karadağ’ı 1-0 yendi. Gruba sahasında 2-0’lık Karadağ galibiyetiyle başlayan İzlanda ise ikinci maçında Türkiye’ye 3-1 yenildi ve son mücadelesinde sahasında Galler ile 2-2 berabere kaldı. Dördüncü maçlar öncesinde Türkiye yedi puanla lider durumda. Grupta beş puanlı Galler 2’nci, dört puanlı İzlanda 3’üncü sırada yer alıyor. Grupta Karadağ’ın ise puanı yok. Dördüncü grupta aynı gün Galler ile Karadağ, TSİ 21.45’te karşılaşacak.

Karadağ geçildi, İzlanda yoluna düşüldüKaradağ geçildi, İzlanda yoluna düşüldü

Milliler iki eksikle İzlanda’da

Milli takımda İzlanda mücadelesi öncesinde iki eksik bulunuyor. Karadağ karşılaşmasında sağ arka adalesinden sakatlanan Barış Alper Yılmaz ile kart cezalısı Kaan Ayhan bu mücadelede forma giyemeyecek.

Toplamda 635. sınav

A Milli Futbol Takımı UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki dördüncü maçında deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye, 101 yıllık tarihinde 349’u resmi, 285’i özel toplam 634 maç oynayıp biri hükmen 247 galibiyet, 149 beraberlik ve 238 yenilgi yaşadı. Ay-yıldızlılar, 271’i deplasmanda, 274’ü Türkiye’de, 89’u ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, üç tanesi hükmen galibiyet sonucunda 865 gol attı, kalesinde 906 gol gördü. Türkiye, İzlanda ile 15. randevuya çıkacak. Milliler 13’ü resmi biri özel olmak üzere İzlanda ile yaptıkları 14 maçta sekiz kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. üç maç beraberlikle sonuçlanırken, ay-yıldızlı ekip üç karşılaşmada rakibine üstünlük sağladı. Yedisi İzlanda’da, yedisi Türkiye’de oynanan bu maçlarda İzlanda’nın attığı 24 gole, Türkiye 14 golle yanıt verdi. İki takım arasında son olarak 9 Eylül’de İzmir’de oynanan maçı ay-yıldızlı ekip 3-1 kazandı.

Türkiye İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde 17’nci sınavını İzlanda karşısında verecek. Montella’nın kulübede yer aldığı ilk üç karşılaşmayı kazanan Türkiye sonraki beş maçta galibiyet elde edemedi. Ay-yıldızlı ekip EURO 2024’ün ilk maçında Gürcistan’ı yenerek galibiyet özlemine son verdi. İtalyan teknik adam yönetiminde 11’i resmi, beşi özel 16 maça çıkan milliler sekiz galibiyet elde etti, beş mağlubiyet ve üç beraberlik yaşadı. Rakip filelere 23 gol atan ay-yıldızlı ekip kalesinde 21 gol gördü.

Vincenzo Montella: Grup için anahtar bir maç

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, karşılaşmanın oynanacağı Laugardalsvöllur Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Çok önemli bir maça çıkacaklarını belirten İtalyan teknik adam şöyle konuştu:

“Grup için anahtar bir maç. İzlanda’nın burada bize karşı tarihi sonuçlar aldığını biliyoruz. Sonuçlara bakmaksızın söylüyorum, tarih bizden yana olmasa da neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Saha şartları ve atmosferden kaynaklı zorluklar olabilir ama futbolda her maçta istediğiniz şartlarda oynayamazsınız. Şartlara çok çabuk adapte olmalıyız, kendi özelliklerimizle bunların üstesinden gelinebileceğimizi düşünüyorum. Rakibimiz bu şartlarda oynamaya daha alışık ama bu bizim için bir bahane değil. En fazla rüzgar bizi rahatsız edebilir, o da beni en çok rahatsız eden konudur.”

Montella, “Kadroda rotasyon düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Ben de bu konuyu düşünüyorum, kadroda düşündüğümden daha az değişiklik olabilir. Son bir antrenmanımız daha var, son kararımızı vereceğiz” yanıtını verdi.

Karadağ tepe demeden devamKaradağ tepe demeden devam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.