Naomi Osaka’dan geri dönüş müjdesi

2022 Eylül ayından beri kortlardan uzak olan ve bu süreç içinde bebeğini kucağına alan eski dünya 1 numarası Naomi Osaka, kortlara ne zaman döneceğini açıkladı.

Spor 8 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Naomi Osaka kortlara dönmeye hazırlanıyor.

Naomi Osaka, 2 kez Amerika Açık’ı kazanmış ve tek kadınlarda dünya 1 numarasına kadar yükselmiş Japon tenisçi. Osaka, mental problemleri nedeniyle tenise verdiği arayla gündeme gelmişti. 25 yaşındaki Naomi, son olarak 2022 Eylül ayında Toray Pan Pacific Açık’ta korta çıkmıştı. Ocak ayında tenise ara verdiğini resmi olarak açıklayan Osaka, temmuz ayında kızı Shai’yi dünyaya getirdi.

Osaka geri dönüş tarihini halihazırda devam eden Amerika Açık’ta konuk olduğu etkinlikte açıkladı. ESPN yayınına konuk olan Japon, gelecek sezonun başında Avustralya’da kortlara dönmeyi planladığını ve WTA sezonluk turu boyunca eskisinden daha fazla organizasyona katılmayı planladığını belirtti. Osaka “Bence bu kararımın sebebi sezonun başının nasıl olacağını bilmemem. Hangi seviyede olacağımı bilmediğim için alışmam lazım. Böylece kendimi iyi bir sezon sonuna hazırlayabilirim” dedi.

Novak Djokovic ABD Açık'ta rekor kırarak yolu yarıladıNovak Djokovic ABD Açık’ta rekor kırarak yolu yarıladı

Eski olimpiyat şampiyonu yüzücü Michael Phelps’le beraber zihinsel sağlık forumuna katılan Osaka “Hakkında konuştuğum şeylerden çok şey öğrendim. Benim rolüm farkındalığı artırmak ve insanlara yalnız olmadıklarını aşılamak. Fiziksel ve zihinsel acı benim açımdan aynı. Fiziksel acılarımız için doktorlarımız var ancak konu zihinsel acı olunca aynı şekilde iyileşemiyoruz” dedi.

Hamilelik sürecinde yaşadığı yalnızlık hissi hakkında Osaka “Sadece bu dünya hakkında tenis dünyası hakkında fikrim vardı. Buradan bu denli uzak kalmak yeni bir deneyimdi. Artık zamanı kullanmak konusunda daha stratejik davranıyorum. Kaybedecek zamanım yok. Kendimi nasıl sunduğum konusunda daha dikkatliyim. Artık beni izleyen biri olacak. Ben ebeveynlerimden çok şey aldım, o da benden alacak. Birinin bana güven duyduğunu bilmek garip bir duygu. Ben bile hala sık sık annemi arıyorum ve bu küçük insanın büyüyüp aynı şeyi bana yapacağını bilmek garip bir his” dedi. Osaka Amerika Açık’taki favorisi sorulduğundaysa politik bir cevap verdi ve çok iyi oyuncuların turnuvaya devam ettiğini herkesin şansı olduğunu ifade etti.

Jebur'a hüsran, Medvedev'e çeyrek final: İlk yarı finalistler bileti aldıJebur’a hüsran, Medvedev’e çeyrek final: İlk yarı finalistler bileti aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.