Napoli kupayı, Roma Avrupa Ligi biletini aldı! Küme düşme pazara kaldı

Serie A'de son hafta heyecan fırtınası şeklinde geçti. Son dakika golleriyle maçlarını kaybeden ve aynı puanda kalan Spezia ve Verona statü gereği pazar günü karşı karşıya gelecek. Milan'da Zlatan Ibrahimovic futbolculuk kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

Spor 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Napoli şamiyonluk maçında galip geldi, kupayı büyük coşkuyla kaldırdı.

Serie A bir karşılaşma dışında sona erdi. Şampiyon Napoli, küme düşen Sampdoria’yı 2-0 yenerek, sezonu galibiyetle tamamladı. Diego Armando Maradona Stadı’nda haftalar öncesinde ilan eden Napoli, Sampdoria’yı ağırladı. İlk yarısı golsüz biterken ev sahibi, 64. dakikada Victor Osimhen’in penaltı golüyle 1-0 öne geçti. 85. dakikada Giovanni Simeone maçın skorunu belirledi. Bu arada, Sampdoria takımında forma giyen ve son maçına çıkan 40 yaşındaki emektar golcü Fabio Quagliarella, 87. dakikada Ivanovic’e yerini bırakırken sahada duygu dolu anlar yaşandı. 2009-2010 sezonunda da Napoli forması giyen Quagliarella, oyundan çıkarken Napolilerce ayakta alkışlandı. Bu galibiyetle Napoli, puanını 90 yaptı ve en yakın rakibi Lazio’nun 16 puan önünde mutlu sona ulaşmış oldu.

Oshimen Serie A’da gol krallığını kazandı.

Napoli’nin Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen de 26 golle, Serie A’da 2022-2023 sezonunu gol kralı olarak tamamladı. Karşılaşma sonrasında düzenlenen kupa töreniyle Napoli takımı oyuncuları ve teknik heyeti 33 yıl sonra gelen şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Atalanta ligi 5. sırada bitirdi

Napoli’nin birinci, Lazio’nun ikinci, Inter’in üçüncü, Milan’ın dördüncü sırayı aldığı ligde 5. sırayı milli futbolcu Merih Demiral’ın takımı Atalanta aldı. Atalanta, ligin son maçında konuk ettiği Monza’yı 5-2 yenerek, sezonu 64 puanla tamamladı. Atalanta Avrupa Ligi’nde mücadele edecek.

Roma’nın sezon başında Juventus’tan bedelsiz aldığı Dybala, 90’da attığı golle Torino ekibini yakan isim oldu.

Roma, Juventus’a Avrupa Lig’ni bırakmadı

Mali yolsuzluk soruşturması nedeniyle İtalya Futbol Federasyonu’nun 10 puan silme cezası verdiği Juventus, ligin son haftasında Udinese’yi diplasmanda 1-0 yendi ve Avrupa Ligi bileti olan 6. sıra için Roma’dan gelecek haberi beklemeye başladı.

Mourinho’ya UEFA’dan küfür ve hakaret soruşturmasıMourinho’ya UEFA’dan küfür ve hakaret soruşturması

Avrupa Ligi finalini Sevilla’ya kaybederek Şampiyonlar Ligi fırsatını kaçıran Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Roma, kümede kalma mücadelesi veren Spezia’yı konuk etti. 6’da Dimitrius Nikolaou’nun golüyle öne geçen konuk takım 43’te Zalewski’ye engel olamadı. Karşılaşma bu sonuçla bitseydi Roma 7. olurken Spezia kümede kalmayı son maça bırakmadan başarıyordu. Ancak 90. dakikada Roma penaltı kazandı ve atışı gole çeviren Paulo Dybala bütün senaryoyu değiştirdi. Bu sonuçla Roma Avrupa Ligi, Juventus ise Konferans Ligi bileti aldı. Bununla beraber İtalyan basını, Juventus’un gelecek yıl Avrupa’da olup olmama kararının UEFA soruşturması sonucu belli olacağını belirtiyor.

Roma’nın 90. dakika penaltısıyla yenilen Spezia ise 31 puanda kaldı. Spezia gibi yıkılan bir başka takımsa Hellas Verona oldu. Ligi 4. bitiren Milan’a konuk olan Verona, Oliver Giroud’un 45+2’de penaltıdan attığı golle yenik duruma düştü. Davide Faraoni konuk takıma 72’de bareberliği getirdi. Aynı Spezia gibi son dakikalarda Verona da kalesini koruyamadı. Milan’da sözleşmesini uzatan Rafael Leao 85 ve 90+2’de ağları havalandırdı ve maç 3-1 sona erdi.

La Liga'da kördüğüm heyecan fırtınasıyla çözüldüLa Liga’da kördüğüm heyecan fırtınasıyla çözüldü

Küme düşen takım pazar belli olacak

Ligi dördüncü sırada tamamlaması daha önce kesinleşen Milan, bu galibiyetle puanını 70 yaptı. Verona ise 31 puanla 18. sırada kaldı. Serie A’da kurallar gereği puanları aynı olan 17. Spezia ve 18. sıradaki Veron pazar günü ligden düşecek son takımın belli olması için play-out müsabakası oynanacak. Böylece Sampdoria ve Cremonese’den sonra Serie B’ye düşecek takım belli olacak. Günün diğer maçında Lecce kendi sahasında Bologna’ya 3-2 yenildi.

Milan, Ibrahimovic için özen tören düzenledi.

İbrahimovic futbolu bıraktı

Serie A’nın son günü bir dünya yıldızının vedasına sahne oldu. Milan, Verona’yı 3-1 yendiği maçın ardından futbolu bırakan Zlatan İbrahimovic’e özel bir tören düzenlendi. Karşılaşma öncesi kırmızı-siyahlı taraftarların özel koreografi şov yaptığı Ibrahimovic, maçın ardından takım arkadaşları, teknik heyet ve taraftarların alkışları arasında saha ortasına geldi. Gözyaşlarına hakim olamadığı görülen İbrahimovic, aktif futbolculuk kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Ibrahimovic, “Burada birçok anım ve birçok duygu dolu anlarım var. Her zaman Milan taraftarı olacağım. Milan’a değil ama futbola veda etme zamanı geldi” dedi. Milan taraftarları, takım arkadaşları ve teknik heyet, golcü oyuncuyu uzun süre ayakta alkışladı. Ibrahimovic’e 11 numaralı ve takım arkadaşlarının imzaladığı forma hediye edildi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.