NBA’de All-Star yedekleri belli oldu: Alperen hayalleri başka bahara

NBA All-Star kadrolarının yedekleri açıklandı. Milli basketbolcu Alperen Şengün 18 Şubat'ı 19 Şubat'a bağlayan gece oynanacak karşılaşma kadrosuna seçilmedi.

Spor 2 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Alperen Şengün All-Star kadrosuna seçilmedi.

NBA’de bu sezon yaptığı çıkışla damga vuran Alperen Şengün, yalnızca Türk basketbolseverlerin değil ABD’deki otoritelerin de beğenisini kazandı. Ancak bu çıkış Alperen’in All-Star kadrolarına seçilmesine yetmedi. Koçların yaptığı yedek oyuncu seçimleriyle beraber şekillenen kadrolarda Houston Rockets’ın uzunu yer almadı.

Alperen Şengün ve Houston Rockets’ın rekabet ettiği Batı Konferansı’nda yedeklere Devin Booker (Phoenix Suns), Stephen Curry (Golden State Warriors), Anthony Davis (Los Angeles Lakers) Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Paul George (LA Clippers), Kawhi Leonard (LA Clippers), Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves) seçildi.

Doğu Konferansı’nda Bam Adebayo (Miami Heat), Paolo Banchero (Orlando Magic), Jaylen Brown (Boston Celtics), Jalen Brunson (New York Knicks) Tyrese Maxey (Philadelphia 76ers) Donovan Mitchell (Cleveland Cavaliers), Julius Randle (New York Knicks) yedilisi 12 kişilik kadroyu tamamlayan isimler oldular.

All-Star kadrolarında yedek oyuncuları NBA koçları belirlediler. İki kısa, üç uzun ve ek olarak pozisyon fark etmeksizin seçtikleri iki oyuncu lehine oy kullandılar. Koçlar, kendi takımlarındaki oyuncular lehine oy kullanamadılar.

Doğu’da üç oyuncu ilki yaşayacak

Doğu Konferansı’nda yapılan seçimlerde Paolo Banchero, Tyrese Maxey ve Jalen Brunson gibi isimler kariyerlerinde ilk defa All-Star olma sevinci yaşadılar.

Sakatlık halinde Alperen’e fırsat doğabilir

Geçtiğimiz sezonlarda All-Star sürecinde yaşanan sakatlıklar dolayısıyla dışarıda kalan yıldızlara All-Star seçilme imkanı doğmuştu. 2007 All-Star maçına seçilen milli basketbolcu Mehmet Okur o sezon sakatlanan yıldız Steve Nash yerine kadroda yerini almıştı. Bu sezon şu an için Batı Konferansı’nda All-Star maçını kaçırması beklenen oyuncu yok. Doğu Konferansı’nda ise Joel Embiid ve Julius Randle gibi oyuncuların sakatlıklarının süresi belirsiz, bu oyuncular All-Star’ı kaçırabilirler. Ancak Alperen’le aynı konferansta olmadıkları için bu oyuncuların yokluğu milli sporcuya şans doğurmayacak.

İşte ilk beşlerle beraber All-Star kadroları.

Young, Sabonis, Fox ve dahası…

All-Star seçilmemesi hayal kırıklığı yaratan tek basketbolcu Alperen Şengün olmadı. Özellikle Doğu Konferansı’nda Atlanta Hawks’ın yıldızı Trae Young’ın All-Star seçilmemiş olması sosyal medyada tartışma yarattı. Young bu sezon 26.2 sayı, 10.2 asist ortalamaları yakalamıştı ve 25 sayı, 10 asist ortalamaları üzerinde performans veren tek oyuncu olarak göze çarpıyordu. Atlanta’nın gardı geçen sezon da benzer istatistiklere sahip olup All-Star olamamıştı.

Seçilmemesi şaşkınlık yaratan diğer oyuncular Batı Konferansı’nda Sacramento Kings forması giyen Domantas Sabonis ve De’Aaron Fox gibi isimler oldular. Bu oyuncuların dışında New Orleans Pelicans’tan Zion Williamson veya Brandon Ingram gibi oyunculara şans tanınmamış olması da tartışma yaratan bir başka konuydu. Ayrıca Chet Holmgren ve Victor Wembanyama gibi genç isimlerin de düşünülmemiş olması dikkat çekti. Doğu’da ise lider Boston cephesinden uzun oyuncu Kristaps Porzingis veya bu sezon iyi çıkış yapan Derrick White’ın seçilebileceği konuşulurken seçilmemeleri dikkatlerden kaçmadı.

LeBron ve Davis'siz Lakers'tan Boston'a darbeLeBron ve Davis’siz Lakers’tan Boston’a darbe

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.