Büyük takas! Bradley Beal Phoenix’te

NBA’de yaz dönemi geldi ve dolayısıyla takas dedikoduları da yayıldı. Bu dedikodulardan belki de en büyüğü gerçeğe dönüştü. Washington Wizards forması giyen Bradley Beal, Phoenix Suns’a takas oldu.

Spor 19 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
NBA'de büyük takas gerçekleşti, Beal Suns'ın yolunu tuttu.

Kadrosunda Kevin Durant, Devin Booker, DeAndre Ayton gibi yıldızları barındıran Phoenix Suns, Washington Wizards’ın All-star şutör gardı Bradley Beal’ı takasla kadrosuna kattı. Phoenix, Beal için Wizards’a Chris Paul, Landry Shamet ve birçok ikinci tur draft hakkı ve birçok swap hakkı* verdi.

Bradley Beal, 2022-23 sezonunun başında takımıyla 5 yıl için 251 milyon dolar kazanacağı bir sözleşmeye imza atmıştı. Oyuncu, NBA’de sözleşmesinde “takas edilemez” maddesi bulunan nadir isimlerdendi. Beal, bu maddeyi kendi isteğiyle bozdu ve Suns’a takas oldu. Suns, Booker ve Ayton gibi yıldızları kendi draft ettiği için bu oyunculara lüks vergisi ödeme hakkına sahip. Bu sayede de bu ikilinin yanına önce Kevin Durant şimdi de Bradley Beal’ı transfer edebildiler. 29 yaşındaki Bradley Beal, lige adım attığı 2012-13 sezonundan beri Washington’ın formasını giyiyordu.

Anadolu Efes şampiyon! Ergin Ataman tarihe geçerek veda ettiAnadolu Efes şampiyon! Ergin Ataman tarihe geçerek veda etti

Koçluk görevi için Frank Vogel’la anlaşan Suns’ın DeAndre Ayton’ı 2 veya 3 tane kadroya derinlik katabilecek rol oyuncusu karşılığında takaslayabileceği söylentileri de hala canlı.

Elbette bu takasta Suns’ın vazgeçtiği ve maaşı fazlasıyla yüksek olan bir oyuncu olmak durumundaydı. O oyuncu Chris Paul oldu. Paul’un Wizards tarafından serbest bırakılması bekleniyor. Tecrübeli isim serbest kaldıktan sonra istediği takıma imza atabilecek.

Slovakya Potanın Perileri'ne vize vermediSlovakya Potanın Perileri’ne vize vermedi

*pick swap: NBA draftlarında daha geride seçme hakkı olan takım, pick swap hakkı bulundurduğu takımın seçme hakkı daha öndeyse, o takımın seçme hakkını alabilir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.