NBA’de yılın çaylağı Paolo Banchero

NBA’de sezon ödülleri birer birer açıklanmaya devam ediyor. Yılın çaylağı ödülü Orlando Magic oyuncusu Paolo Banchero’ya gitti.

Spor 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Paolo Banchero NBA'de yılın çaylağı seçildi.

NBA’de geleceğin yıldız adaylarına verilen ödülü yılın çaylağı sahibini buldu. 2022 NBA draftının birinci sıra seçimi Paolo Banchero, takımı Orlando Magic’le geçirdiği başarılı sezonun ardından ödüle layık görüldü.

Efsane isim Wilt Chamberlain’ın ismini verdiği ödülü kazanan Banchero, bu sezon 20 sayı, 6.9 ribaund ve 3.7 asist gibi göz dolduran istatistiklere imza attı. Banchero, 1992-93 Shaquille O’Neal ve 2000-01 Brad Miller’dan sonra bu ödülü kazanan üçüncü Orlando Magic oyuncusu oldu. Duke Üniversitesi çıkışlı genç yıldız bu sezon 40’ın üzerinde maçta 20 sayı barajını geçme başarısı gösterdi.

İhtiyarlara yer var! 'Kral' pişman ettiİhtiyarlara yer var! ‘Kral’ pişman etti

Banchero, draft olduğu gece konuştuğu Miller’ın kendisine yılın çatlağı olmak isteyip istemediğini sorduğunu belirterek şöyle konuştu: “Özgüvenli bir biçimde ‘Evet’ dedim. Her zaman hedefim olan bir şeydi, draft edildiğim saniyeden itibaren bunu istiyordum. Başarabildiğim için mutluyum.”

Banchero, 100 birinci sıra oyunun 98’ini alarak ödüle uzandı. İkinci sırayı Oklahoma City Thunder’dan Jalen Williams alırken üçüncü Utah Jazz’dan Walker Kessler oldu.

NBA’in kendini en çok geliştireni: Lauri MarkkanenNBA’in kendini en çok geliştireni: Lauri Markkanen

Yılın çaylağı ödülünün de açıklanmasıyla beraber NBA’de açıklanmayan tek bir bireysel ödül kaldı. O da En Değerli Oyuncu yani “MVP” ödülü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.