Niyazi Akdaş yeniden başkan seçildi, iki sene içinde Arda Güler sözü verdi

Gençlerbirliği’nde Niyazi Akdaş, olağanüstü genel kurul sonucunda yeniden başkan seçildi. Akdaş, altyapıya yaptıkları yatırımı dikkat çekip "En geç iki sene içinde buradan dünya kadar Arda Güler çıkar" değerlendirmesinde bulundu.

Spor 17 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Niyazi Akdaş Gençlerbirliği'nde yeniden başkan.

TFF 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’nde, olağanüstü genel kurul sonucunda Niyazi Akdaş yeniden başkan seçildi. Niyazi Akdaş’ın yanı sıra Serkan Aydın ve Zeki Celasun da başkanlık için yarıştı. Akdaş 12 Haziran’da görevinden istifa etmiş ancak 9 Temmuz’daki genel kurulda yeterli çoğunluk sağlanamadığından görevine devam etmişti.

Akdaş yönetimi mali açıdan ibra edildikten sonra 2023-2025 yılları arasında yönetimiyle beraber yetki almasına oy çokluğuyla izin verildi. Akdaş seçildikten sonra “Gönülden aşık olmasam bu kadar emeğimi, gecemi gündüzümü, bu kadar paramı buraya yatırmazdım. Helal olsun, istediğim de yok, ne zaman şirketleşiriz o zaman bana verilen hisseyi alır kenarda otururum” dedi.

Sepil'den TFF'ye destekSepil’den TFF’ye destek

Akdaş, görev süresince yaptıkları transferler hakkında “Dediler ki 30 tane transfer yaptı, hayır 23 tane transfer yaptık, bunun biri bedavaydı, diğer 7 tanesi alt yapıya yapılan transferlerdi. Alt yapımız bu transferler sayesinde kuvvetlendi ve derecelere girdiler. İnşallah seneye daha iyi neticeler alacaklar. Burada bir çok Arda Gülerlerimiz var, bu kulübün istikbali karanlık değil, aydınlık, nurlu ufuklar yakın. En geç iki sene içinde buradan dünya kadar Arda Güler çıkar. Karamsar olmaya gerek yok, şu günlerde sıkıntılıyız ama bugünlerde el birliği içinde olmamız lazım” yorumunu yaptı.

Başkan, daha önce istifa ettiğini belirterek “İstifa ettim, yeni bir heyet gelsin diye, ‘Tekrar geleceğini biliyordum’ diyen arkadaşlara çok kırılıyorum. Ailem de oğlum da istemiyor ama ben buradayım çünkü ben Gençlerbirliği’ni seviyorum. Önümüzdeki senelerde eski günlerde olduğu gibi futbolcu fabrikamızın ürünleri piyasada olacak” dedi.

İki dudağın arasında, bir kulübün kaderi: Sportif direktörlerİki dudağın arasında, bir kulübün kaderi: Sportif direktörler

Öte yandan başkan, açılacak lisenin de müjdesini vererek “Bu yıl açacağımız Gençlerbirliği Spor Anadolu Lisesi, Türkiye’de bir ilktir. Bakmayın spor lisesi diyor ama biz onu futbol lisesi olarak açacağız. Bu futbol okulumuzdan nice yeni Ardalar çıkartacağız, göreceksiniz bu okul çok başarılı eğitim verecek ve buraya seçme futbolcular alacağız” şeklinde konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.