Norveç Filipenler’e acımadı, turu 6 golle aldı

Kadınlar Dünya Kupası heyecanı 4 maçla devam etti. İlk iki maçından galibiyet çıkarmaayan Avrupa ekibi Norveç, Filipinler'i 6-0 mağlup etti ve son 16 bileti aldı. Ev sahibi Yeni Zelanda İsviçre ile 0-0 berabere kaldı ve turnuvaya veda etti. Kolombiya, Almanya'yı son dakikada yıktı.

Spor 31 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Norveç'ten 6 gollü tur zaferi geldi.

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ortaklaşa düzenlediği 2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda heyecan oynanan 4 karşılaşmayla devam etti. A Grubu mücadelesi son maçlara sahne oldu. Norveç, turnuvaya Yeni Zelanda’yı yenerek sürpriz yapan Filipinler maçıyla devam etti. Gruptan çıkmak için mutlak galibiyete ihtiyaç duyan Avrupa temsilcisi rakibini Sophie Roman Haug (6′, 17′, 90+5′), Caroline Graham Hansen (31′), Alicia Barker (48′, KK), Guro Reiten’in (53′ P) golleriyle 6-0 yendi. Norveç, Yeni Zelanda ve İsviçre’nin 0-0 berabere kalması sonrası 4 puanla grup aşamasını ikinci sırada bitirip son 16’ya kaldı. Beraberlik sonrası puanını 5’e çıkaran İsviçre üst tura kalırken Yeni Zelanda 4 puanla 3. sırada kalarak elendi.

Kadınlar Dünya Kupası: İsveç, İtalya'yı parçaladıKadınlar Dünya Kupası: İsveç, İtalya’yı parçaladı

Vanegas’tan hayat öpücüğü

H Grubu’nda heyecan ikinci maçlarla sürdü. Kolombiya-Almanya mücadelesinin ikinci devresi heyecan fırtınasına sahne oldu. Kolombiya 52’de Linda Caicedo ile öne geçti. Almanlar 89’da Alexandra Popp’un golüyle eşitliği sağladı. Ancak Kolombiya bu gole reaksiyon gösterdi ve Manuela Vanegas 90+7. dakikada takımını yeniden öne geçirdi. 96 dakika 23. saniyede gelen bu gol 2011’den beri Dünya Kupalarında atılmış en geç maç kazandıran gol olarak tarihe geçti. Kolombiya bu sonuçla puanını 6’ya yükselterek liderliğini sürdürdü. Öte yandan Almanya, 1995’ten beri ilk grup aşamasında bir maç kaybetti. İlk maçta Almanya’ya 6-0 yenilen Fas ise Güney Kore’yi 1-0 mağlup etti. Fas’ta Nouhaila Benzina, maça türbanla çıktı ve Dünya Kupası tarihinde sahaya türbanla çıkan ilk oyuncu oldu.

Memleketimden transfer manzaraları... İzmit yerine İzmir, Kocaman yerine YiğitMemleketimden transfer manzaraları… İzmit yerine İzmir, Kocaman yerine Yiğit

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.