Novak Djokovic 8. kez sezonu zirvede bitirdi

Erkekler tenisinin 1 numarası Novak Djokovic, ATP Finalleri'nde Holger Rune'yi mağlup ettiği maçla beraber sezonu 1. sırada bitirmeyi garantiledi.

Spor 14 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Nole yine dünya 1 numarasını garantiledi.

Novak Djokovic, geçtiğimiz sezona da damga vurdu. 36 yaşındaki raket 24. grand slam zaferine uzandığı ve dünya 1 numarasına yerleştiği sezonu zirvede kapatmak adına ATP Finalleri’ne gitti. Nole, Torino’daki finallerde Holger Rune’yi 7-6, 6-7 ve 6-3’lük setlerle mağlup etti. Bu zafer Nole’nin üst üste 19. galibiyeti oldu. Sırp raket böylelikle 2023 sezonunu da zirvede bitirmeyi garantiledi. Bu, Djokovic’in 8. kez bir takvim sezonunu dünya 1 numarası olarak bitirmesi anlamına geliyor.

Djokovic zorlu karşılaşma ardından “Bu çok şeye mâl oldu. Rune’nin ilk maçta çizgi gerisinden yaptığı vuruşları görünce çok zor bir gece olacağını biliyordum. Bence mükemmel oynadı. Ben de bazı anlarda mükemmel oynadım. Sonuçta galibiyet galibiyettir. Bu duygusal bir galibiyetti, anlamını düşününce zor bir zaferdi. Çok kötü bir ikinci set tie-breaki oynadıktan sonra sağlam bir üçüncü set oynadığımı düşünüyorum” dedi.

Swiatek Pegula'yı rahat geçti, tahtı geri aldıSwiatek Pegula’yı rahat geçti, tahtı geri aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.