Okan Buruk: Şampiyonlar Ligi topunun üzerindeki yıldızlar bile heyecanlandırıyor

Çarşamba günkü Kopenhag maçı öncesi açıklamalarda bulunan Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi macerası için fazlasıyla sabırsız ve heyecanlı olduğunu belirtti.

Spor 19 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Okan Buruk'tan Şampiyonlar Ligi açıklaması.

Galatasaray, 2022-23 sezonu şampiyonluğu sonrası Şampiyonlar Ligi yolculuğuna 2. ön eleme turundan başladı. Okan Buruk yönetimindeki sarı-lacivertliler sırasıyla Zalgiris, Olimpija Ljubljana ve Molde’yi geçti. Buruk, çarşamba akşamı 19.45’te Rams Park’ta oynanacak A Grubu 1. maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Galatasaray teknik direktörü “1991/92 sezonunda Galatasaray’da oynamaya başladım ve daha sonraki yıllarda ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde forma giydim. Galatasaray’a geldikten sonra bir antrenör olarak hayalim önce lig şampiyonluğunu kazanmaktı. Her zaman şampiyonluğu kazanacağımızı ve ertesi sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımızı hayal etmiştik.” dedi.

Galatasaray'da Mali Genel Kurul tarihi belli olduGalatasaray’da Mali Genel Kurul tarihi belli oldu

Okan Buruk’un yaptığı açıklamalara heyecanı ve tutkusu yansıdı: “Şampiyonlar Ligi marşını duyduğumda tüylerim diken diken oluyor. O yıldızları görmek, topun üzerindeki yıldızları görmek. Bir antrenör olarak bile beni heyecanlandırıyor. Ve tabii ki maçların kalitesi inanılmaz yüksek. Maçlar muhteşem. Hakemler inanılmaz. Futbolcular inanılmaz. ‘Şampiyonlar Ligi’ dediğimizde bile aslında bu bizi heyecanlandırıyor.”

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne yakışan bir marka olduğunu söyleyen Buruk “Bu tutkunun yanı sıra elbette sabırsızlığımız da var. Bir şeyin hemen olsun istiyoruz. Türk futbolunda bizi zorlayan şeylerden biri de bu: Her şey çabuk olsun, hep kazanalım. Ayrıca zaferler doyasıya yaşanır, kaybettiğimizde ise hemen dip yapar.” dedi. Buruk sözlerini “Benim futbol felsefem yine Galatasaray genlerimden geliyor. Futbolculuğum sırasında 7 lig şampiyonluğu, bir UEFA Kupası ve bir UEFA Süper Kupası kazandım. Oynadığım dönemde kariyerimdeki iki önemli kupa. Her zaman kazanmaya odaklandım ve nasıl kazanılacağını bilen bir insan oldum.” diyerek tamamladı.

Erden Timur resti çekti: TFF ve UEFA bizi denetlesinErden Timur resti çekti: TFF ve UEFA bizi denetlesin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.