Okan Buruk’a bir müjde de Tahkim Kurulu’ndan: Para cezası kaldırıldı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un, PFDK tarafından verilen 117.000 TL'lik para cezasına itirazı incelendi. VAR görüntüleri dışında delil bulunmaması nedeniyle cezanın kaldırılmasına oybirliğiyle karar verildi.

Spor 12 Ekim 2024
Okan Buruk, Galatasaray - Kasımpaşa maçından sonra PFDK'ya sevk edilmişti.

Süper Lig’in yedinci haftasında Galatasaray kendi sahasında Kasımpaşa ile son dakikada yediği golle 3-3 berabere kaldı. Sarı kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk’un Kasımpaşa’nın maçı 3-2’ye getiren penaltı öncesi hakem Oğuzhan Çakır’a “Bu penaltıyı verirsen bir daha burada maç yönetemezsin” dediği yayıncı kuruluş beIN Sports görüntülerine yansıdı.

Okan Buruk, hakemi tehdit ettiği gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın (FDT) 41. maddesinden Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Söz konusu maddeye göre Buruk’un 3-7 maç arası ceza alması gerekiyordu. PFDK söz konusu eylemi tehdit olarak değil sportmenliğe aykırı (FDT 36/2 ve 35/4) hareket olarak yorumladı. Galatasaray Teknik Direktörü’ne 117 bin TL para cezası verildi.
Okan Buruk söz konusu cezayı da Tahkim Kurulu’na taşıdı. Tahkim, Okan Buruk’a verilen para cezasını kaldırdı. Kuruldaki görüşmede Buruk’a yönelik suçlamaların VAR görüntüleri dışında herhangi bir dayanağı olmadığı belirlendi. Futbol Disiplin Talimatı’nın 75/2. maddesi şöyle: Futbol Disiplin Talimatı’nın 75/2. maddesi: Sözlü olarak gerçekleştirilen disiplin ihlallerinde, resmi yayıncı kuruluş görüntüleri, izleyen kişiler tarafından ihlal olarak algılanacak tarzda söz için de delil olarak kabul edilebilir. VAR sisteminin uygulandığı müsabakalarda bu madde hükmü uygulanmaz.
Galatasaray – Kasımpaşa maçında VAR sistemi kullanıldığı için bu görüntüler delil olarak kabul edilmedi. Hakemler Okan Buruk’un sözlerini rapora yazmadığı için ceza kaldırıldı.

Okan Buruk: Eleştiriler umurumda değil!Okan Buruk: Eleştiriler umurumda değil!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.