Olaylı maçta Beşiktaş son saniyede yenildi, Fenerbahçe farklı başladı

Basketbol Süper Ligi'nin açılış haftası olaylı başladı. Darüşşafaka'nın son saniye basketiyle kazandığı maçta iki takımın koçu arasında tartışma yaşandı. Fenerbahçe, ligin yeni takımı Çağdaş Bodrumspor'u rahat geçti.

Spor 2 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Darüşşafaka- Beşiktaş maçının son onları nefes kesti.

Basketbol Süper Ligi’nde Darüşşafaka’nın son saniye basketiyle Beşiktaş’ı 64-61 yendiği maçın bitiminde sinirler gerildi. Beşiktaş kadrosunun kilit isimleri Egehan Arna ve Matt Mitchell karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanarak kenara geldi. İkili karşılaşmanın kalan kısmında süre alamadı.

Son saniye basketi

Sakatlıklarla morali bozulan Beşiktaş bitime 15 saniye kala son hücumda topu Berkan Durmaz’ın hücum faulü ile Darüşşafaka’ya verdi. Ev sahibi ekip bu pozisyonda 61-61’lik skoru Kyle Allman’ın üçlüğü ile bozdu ve maç top havadayken noktalandı.

Maç sonunda sahada büyük gerilim vardı.

Maç sonunda Beşiktaş Koçu Dusan Alimpijevic’in rakip yerli oyuncularla girdiği sözlü atışmanın ardınan Darüşşafaka Koçu Yakup Sekizkök de tartışmaya dahil oldu. İki koçun arasındaki tansiyon yükselirken araya teknik kadro ve oyuncular girerek zorlukla ortamı yatışıtırdı. Ardından taraflar soyunma odalarının yolunu tuttu.

Yeni transfer Sertaç Şanlı Fenerbahçe formasıyla ilk resmi maçına çıktı.

Fenerbahçe farklı başladı

Fenerbahçe, Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında konuk ettiği Çağdaş Bodrumspor’u 95-58 yendi. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yapılan müsabakanın ilk çeyreğini 30-17 önde geçen sarı-lacivertliler, devre arasına da 51-30 üstün girdi. Fenerbahçe, üçüncü periyodu 84-46 önde bitirdiği mücadeleyi 37 sayı farkla 95-58 kazandı. Sarı-lacivertli ekipte 17 sayıyla mücadele eden Dorsey ile konuk takımda aynı sayıya ulaşan Artis maçın en skorer oyuncuları oldu.

Günün diğer maçında Petkim, İzmir derbisinde Karşıyaka’yı 81-69 mağlup etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.