Ölüm grubunda günün kazananı Dortmund

Şampiyonlar Ligi F Grubu’nda Borussia Dortmund, Milan’ı deplasmanda 3-1 yendi. PSG ve Newcastle United 1-1 berabere kalınca Alman ekibi liderliğini korudu.

Spor 29 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Şampiyonlar Ligi'nde ölüm grubunun karlısı Dortmund.

Şampiyonlar Ligi’nde 5. hafta heyecanı oynanan 8 maçla başladı. Ölüm grubu olarak nitelendirilen F Grubu’nda Milan, Borussia Dortmund’u konuk etti. Güne lider başlayan Dortmund, 10. dakikada Marco Reus’un penaltısıyla öne geçti. 37’de Samuel Chukwueze durumu eşitledi. İkinci yarıya iyi başlayan konuk ekip 59’da Jamie Bynoe-Gittens’le tekrar öne geçti. Dortmund Karim Adeyemi’nin 69. dakikadaki golüyle rahatladı ve sahadan 3-1 galip ayrılarak puanını 10’a yükseltti ve ölüm grubundan tur atlayan ilk takım oldu. Milan 5 puanda kaldı.

Grubun diğer maçında tam manasıyla kaos vardı. Newcastle United Paris deplasmanında 24. dakikada Alexander Isak’la öne geçti. Paris bu dakikadan sonra kontrolü tamamen ele aldı. 7’si net pozisyon olmak üzere rakip kaleye 31 şut attılar. Yüzde 73 topla oynayıp toplam 759 pas isabeti bulan ekip aradığı beraberlik golünü 90+8’de Kylian Mbappe’nin ayağından penaltıyla buldu. Maç 1-1 bitti, PSG 7 puanla 2. sırada kalırken, Newcastle 5 puanla 3.’lüğe yükseldi. Grubun son hafta maçlarında 13 Aralık Çarşamba akşamı 23.00’te Dortmund PSG’yi, Newcastle Milan’ı konuk edecek.

Cimbom, Rams Park’ta şeytan avındaCimbom, Rams Park’ta şeytan avında

H Grubu’nda Barcelona ve Porto karşılaştı. Porto 30. dakikada Pepe ile öne geçti, Barcelona 32’de Cancelo ile yanıt verdi. 57’de Joao Felix Barça’ya galibiyeti getirdi. 12 puana yükselen İspanyol ekip bir üst tura çıktı. Diğer maçta Shakhtar Donetsk, sahasında Antwerp’i Mikola Matviyenko’nun golüyle 1-0 yendi. Bu sonuçla 9 puana yükseldiler. Grubun son hafta maçında 13 Aralık Çarşamba akşamı 23.00’te 9 puanlı iki takım Porto ve Shakhtar üst tura çıkmak için mücadele edecekler.

G Grubu’nda Manchester City, ilk yarısını 2-0 geride tamamladığı maçta Leipzig’i 3-2 yendi. City’nin golleri Alvarez, Foden ve Haaland’dan geldi. Erling Haaland attığı golle 40 gole en erken ulaşan futbolcu rekorunu Kylian Mbappe’den aldı. Grubun diğer maçında Young Boys, Kızılyıldız’ı 2-0 yendi.

Günün diğer sonuçları:

E Grubu:

Lazio – Celtic 2-0

Feyenoord – Atletico Madrid 1-3

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.