Ölüm grubunda kazanan Marsilya, Ajax’a yine hüsran var

UEFA Avrupa Ligi’nde 3. hafta heyecanı dün oynanan maçlarla devam etti. Avrupa Ligi’nin ölüm gurubunda Marsilya liderlik koltuğuna oturdu, Ajax’ın kötü gidişi ise devam ediyor.

Spor 27 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Marsilya'dan değerli galibiyet, Brighton ilk kez güldü.

Avrupa’nın ikinci kupası heyecan dolu maçlarla geri döndü. Ölüm grubu olan, B Grubu’nun ilk maçında Fransız ekibi Marsilya 27. dakikada Vitinha’nın attığı golle öne geçti. Pineda ile 53. dakikada skoru eşitleyen AEK golden hemen 4 dakika sonra Stankovic’in doğrudan gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. 10 kişi kalan rakibine önce 60’da Amine Harit, ardından 69. dakikada Veretout’un penaltıdan attığı gollerle 3-1 öne fırladı. Karşılaşmada başka gol sesi çıkmayınca Marsilya 5 puanla grup liderliğine kuruldu.

Ölüm grubunun bir diğer maçında Brighton ilk Avrupa galibiyetini aldı ve son dönemlerde çok kötü günler yaşayan Ajax’ın düşüşü sürdü. İngiliz ekip, tek kale oynadığı ilk yarının sonlarına doğru Joao Pedro ile 1-0 öne geçti. Brighton ikinci yarıya da hızlı başlayan taraf oldu. 53. dakikada Ansu Fati’yle farkı ikiye çıkardılar. De Zerbi’nin öğrencileri maça baskılı devam etse de mücadelede başka gol sesi çıkmadı. Brighton bu sonuçla 4 puanla grup ikinciliğine yükselirken 2 puanda kalan Ajax ise grubun son sırasında yer aldı.

Yusuf attı Lille galibiyete yürüdü, Aston Villa deplasmanda kazandıYusuf attı Lille galibiyete yürüdü, Aston Villa deplasmanda kazandı

Liverpool’dan farklı zafer

E grubunun favorisi Liverpool Anfield’da Fransız ekibi Toulouse’u ağırladı. 6 gol çıkan maçta Liverpool rakibini 5-1 mağlup etti. Liverpool’a galibiyeti getiren golleri Diogo Jota, Wataru Endo, Darwin Nunez, Ryan Gravenberch ve Mohamed Salah kaydetti. Salah bu golle Liverpool kariyerinde 43. Avrupa kupaları golünü atarak bir İngiliz takımı için Avrupa kupalarında en fazla gol atan oyuncu unvanını aldı. Konuk takımın tek golü ise Thijs Dallinga’dan geldi. 3’te 3 yapan Liverpool 9 puanla liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırırken 4 puanda kalan Toulouse grupta 3. sırada yer alıyor. U.S Gillose, LASK Linz’i evinde 2-1 mağlup ederek puanını 4 yaptı ve 2. sıraya yükseldi. LASK ise 0 puanla sonuncu.

Leverkusen de Bundesliga’daki çıkışını Avrupa’da sürdürdü. Florian Wirtz’in 3 asist 1 golle yıldızlaştığı maçta Karabağ’ı 5-1’le geçtiler. Bayer Leverkusen’e galibiyeti getiren goller Wirtz, Grimaldo (2), Boniface ve Tapsoba’dan geldi. Konuk takım Karabağ’ın tek golünü ise Toral Bayramov penaltıdan kaydetti. Bu sonuçla beraber yoluna üçte üçle devam eden Leverkusen ikinci sıradaki Karabağ’a üç puan fark attı ve puanını 9’a yükseltti. Gecenin diğer maçında ise Molde evinde Hacken’i 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek Avrupa Ligi’ndeki ilk üç puanıyla tanıştı. Hacken ise puansız bir şekilde grup sonuncusu durumunda.

Zor da olsa 18... Fenerbahçe hız kesmediZor da olsa 18… Fenerbahçe hız kesmedi

UEFA Avrupa Ligi’nde diğer sonuçlar:

A Grubu

Olympiakos – West Ham United 2-1

Backa Topola – Freiburg 1-3

C Grubu

Aris Limassol – Real Betis 0-1

Sparta Prag – Rangers 0-0

D Grubu

Rakow – Sporting Lizbon 1-1

Strum Graz – Atalanta 2-2

Beşiktaş Norveç'te dondu, kaldıBeşiktaş Norveç’te dondu, kaldı

F Grubu

Panathinaikos – Rennes 1-2

G Grubu

Roma – Slavia Prag 2-0

Sheriff – Servette 0-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.