Ölümden dönmüştü: Damar Hamlin İdmanlara başladı

NFL’de Buffalo Bills forması giyen Damar Hamlin, bundan 5 ay önce ölümden döndü. 25 yaşındaki sporcu rahatsızlığını atlattı ve bireysel çalışmalara başladı.

Spor 25 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Ölümden dönmüştü, antrenmanlara başladı.

2 Ocak tarihinde Cincinnati Bengals’a karşı oynanan Pazartesi Gecesi Futbolu karşılaşmasında yaşadığı çarpışma sonrası kalbi duran Buffalo Bills sporcusu Damar Hamlin, 5 ay sonra yeniden sahalara döndü. Hamlin’in yaşadığı olay sonrası maç ertelenmiş ve daha sonra oynanmamıştı.

Hamlin olayın ardından hastaneye kaldırılmış ve birkaç gün solunum tüpüne ihtiyaç duymuştu. Buffalo’daki bir hastanede tedavi gören sporcu daha sonra hızlı bir iyileşme süreci geçirmiş, 9 gün sonra taburcu olmuş, tedavisine evinde devam edilmişti.

Eski NFL yıldızı ölümle sonuçlanan trafik kazasında suçlu bulundu!Eski NFL yıldızı ölümle sonuçlanan trafik kazasında suçlu bulundu!

Hamlin, Bengals oyuncusu Tee Higgins’le çarpışmış, kalbinin atmasını sağlayan elektriksel dürtülerden birine aldığı sert darbeden ötürü nadir olarak yaşanan commotio cordis durumunu yaşamıştı. Hamlin geçen ay hala Amerikan futboluna sevgi duyduğunu ve yaşadığı olayın kariyerinin sonu olarak görülmesini istemediğini dile getirmişti. Hamlin, “Oyuna aşığım. Bunu başkasına değil kendime kanıtlamak istiyorum. İnsanlara korkunun bir seçenek olduğunu, sorularınızın cevabını öğrenemediğiniz, tünelin sonunu göremediğiniz bir durum olduğunu kanıtlamak istiyorum” dedi.

Damar, bireysel çalışmalarla da olsa sahaya döndü. Buffalo’nun savunma koçu John Butler bu dönüşü mucize olarak niteledi ve şunları ekledi: “Onu burada görmek, antrenmanda olduğunu görmek ve gün gün bizim olduğunu bilmek inanılmaz. Ulaşmak istediği yere atması gereken adımları atmak için can atıyor. Onun koçu olup böyle bir deneyimin parçası olmaktan gurur duyuyorum.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.