Önce raket kırdı, sonra 1 numarayı kutladı: Aryna Sabalenka

Amerika Açık finalinde Coco Gauff’a yenildikten sonra soyunma odası koridorlarında raketini parçalayan Aryna Sabalenka, final başarısı sayesinde tek kadınlarda dünya 1 numarasına yükselmenin sevincini yaşadı.

Spor 12 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Sabalenka dünyanın zirvesinde.

Belaruslu raket Aryna Sabalenka, 2 numaralı seribaşı olarak katıldığı Amerika Açık’ta finale kadar yükselmeyi başardı. Dünya 1 numarası Iga Swiatek’in turnuvaya erken veda etmesiyle beraber Belaruslu tenisçi için 1 numara kapıları açıldı. Sabalenka, iki gün üst üste karışık duygular yaşadı. 25 yaşındaki raket, Coco Gauff’a 2-1 kaybettiği final maçının ardından soyunma odası koridorlarında sinirden raketini parçaladı. Bu görüntüler sosyal medyada fazlasıyla konuşuldu.

Sabalenka geçtiğimiz günse WTA tek kadınlarda dünya 1 numarasına çıkma sevinci yaşadı ve bunu başaran 29. isim oldu. Sabalenka’nın imza attığı bu başarı, değerli sporcunun 2020’de söylediği bir sözü akıllara getirdi. 2019’da babasını kaybeden genç raket bir sene sonra “Beklenmedikti, henüz 43 yaşındaydı. Babam dünya bir numarası olmamı istediği için mücadele etmeye devam ediyorum. Bunu onun için yapmak beni güçlü kılıyor.” sözlerini söyledi. Bir gün önce sinirden raket kıran Aryna, bir gün sonra 1 numara olmanın sevincini yaşadı.

Bir süper şampiyonun hikayesi: Novak Djokovic...Bir süper şampiyonun hikayesi: Novak Djokovic…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.