Onur Bulut davasını Beşiktaş kazandı, Kayserispor kaybetti

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Beşiktaş'ın Kayserispor'a 1 milyon Euro ödeyerek transfer ettiği Onur Bulut hakkında kararını verdi. Beşiktaş, kararla transferin etik olduğunun tescil edildiğini açıkladı. Davayı kaybeden Kayserispor Tahkim Kurulu'na gidecek.

Spor 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Onur Bulut, ara transferde Beşiktaş'a geldi.

Kayserispor, aralık ayında Onur Bulut’un sözleşmesini 3 yıl uzattı. Uzatılan sözleşmede 28 yaşındaki sağ bekin 1 milyon euro getirmesi halinde istediği takıma gidebileceği maddesi bulunuyordu. Beşiktaş, şubat ayında 1 milyon Euro serbest kalma bedelini vererek Onur Bulut’u kadrosuna kattı. Ancak Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, transferin usulsüz olduğu gerekçesiyle Beşiktaş’ın gönderdiği 1 milyon euro’yu almadı ve konuyu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na taşıdı.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk karesinde bir Beşiktaşlı! Yasak böyle çiğnendiFenerbahçe’nin şampiyonluk karesinde bir Beşiktaşlı! Yasak böyle çiğnendi

Konuyla ilgili Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Kayserispor’un açtığı davada Onur Bulut’u haklı buldu. Futbolcunun menajeri Cengiz Erten ”Kayserispor başkanı Ali Çamlı, yöneticiler Murat Duman ve Nurettin Açıkalın bize resmen oyun oynadılar, kumpas kurdular. Onur Bulut’un transferinde usülsüz bir durum zaten yoktu. Dava süreci boyunca haklı çıkacağımıza inancımız tamdı. Kayserispor’un açtığı davayı biz kazandık. Adalet yerini buldu” dedi. Kariyerinde Bochum, Freiburg, Braunschweig, Alanyaspor, Rizespor, Kayserispor ve Beşiktaş takımları bulunan 29 yaşındaki sağbek Beşiktaş formasıyla 6 karşılaşmada oynadı. Skora 1 asistle katkıda bulundu.

Beşiktaş: Etik bir transfer olduğu tescil edildi

Beşiktaş’tan Onur Bulut transferi hakkında açıklama geldi. Siyah-beyazlılar açıklamasında, “Bir kez daha belirtmek gerekirse, Başkanımız Sayın Ahmet Nur Çebi’nin bu konuya dair daha önceki açıklamalarında belirttiği gibi Onur Bulut transferi normal ve etik bir transferdir, bunun böyle olduğu UÇK kararıyla tescil edilmiştir” dedi.

Beşiktaş - Galatasaray derbisinin biletleri 60 saniyede bittiBeşiktaş – Galatasaray derbisinin biletleri 60 saniyede bitti

Kayserispor Tahkim’e gidiyor

Kayserispor, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun Onur Bulut kararının hukuka aykırı olduğunu iddia ederek Tahkim Kurulu’na gideceğini açıkladı. Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada şöyle denildi: “TFF yargılama süreci ardından verilen kararların adli denetim süreci de (İstinaf ve Yargıtay yolu) olacaktır. İlk derece mahiyetindeki bu hukuki süreç henüz tamamlanmamış olup, sürece ilişkin gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.