Öpücük krizine FIFA da dahil oldu

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'in Dünya Kupası'nı kazanan takımdan Jenni Hermoso'yu dudağından öpmesinden sonra FIFA disiplin soruşturması başlattı.

Spor 25 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Luis Rubiales özür diledi ama tepkiler bitmedi.

FIFA, 2023 Kadınlar Dünya Kupası final maçı sonrasında kupa töreninde İspanyol futbolcu Jenni Hermoso’ya yönelik hareketinden dolayı İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales hakkında soruşturma başlattı.

Futbolcuyu dudağından öpen federasyon başkanı özür diledi, başbakan istifasını istediFutbolcuyu dudağından öpen federasyon başkanı özür diledi, başbakan istifasını istedi

2023 Kadınlar Dünya Kupası finalinde İspanya, İngiltere’yi 1-0 yenerek kupaya uzanmıştı. Kupa töreninde ise federasyon başkanı Rubiales, takımın forvet oyuncusu Hermoso’yu dudaklarından öpmüştü. Bu eylem İspanya ve birçok ülkede çok ses getirirken başkan Rubiales’e tepkiler de çığ gibi büyümüştü.

Yılan hikayesi mutlu sonla bitti: Dominik Livakovic Fenerbahçe'deYılan hikayesi mutlu sonla bitti: Dominik Livakovic Fenerbahçe’de

FIFA, Rubiales’in eylemlerinin disiplin kurallarını ihlal edip etmediğine bakacak. Finalden bir gün sonra eyleminden dolayı özür dileyen Rubiales, yaptığı açıklamada, “Tamamıyla hatalıydım” demişti. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, özrün yeterli olmadığını savunmuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.