İstanbulspor Diyarbakır’ı övüyor, Amedspor isyanda: Başka yerde oynayacağız

İstanbulspor'un Amed Sportif Faaliyetler'i deplasmanda 1-0 mağlup ettiği maçın ardından konuk ekibin teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz konuştu. Diyarbakır'ın misafirperverliğini ve Amed taraftarlarını öven Korkmaz şehre ailesiyle geleceğini söyledi

Spor 20 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Diyarbakır Stadı'nın zemini Amedspor'u isyan ettirdi.

TFF 2. Lig’i şampiyon tamamlayıp tarihinde ilk kez 1. Lig’e yükselen Amedspor ligin ikinci haftasında ilk iç saha maçına çıktı. Dolu tribünler önünde İstanbulspor’u ağırlayan Diyarbakır temsilcisinde tribünler tıka basa doldu. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yerinde takip ettiği maçı konuk ekip Emir Kaan Gültekin’in röveşata golüyle 1-0 kazandı. Maçın ardından basın toplantısında konuşan İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz Amedspor’a övgü yağdırdı.

Diyarbakır deneyimi hakkında konuşan Korkmaz “Dün Sur ilçesinde kaldık. Şehri dün akşam ve maç sabahı gezdik. İki gün boyunca Türkiye’ye örnek olacak türde bir misafirperverlik gördük. Bunu çok samimiyetle söylüyorum ki ailemi alıp tekrar Diyarbakır’a gezmeye geleceğim. Esnaf olsun, halk olsun kim sokakta görse bir şey ikram etmek istiyor. Alışveriş yaptığımız esnafla dostluk kurduk. Bu anlamda Diyarbakır’a gelmekten çok mutluyuz. Sakın maçı düşünmeyin, bunu bir kenara bırakalım. Sizleri tanıdığımız için çok mutluyuz. Bu misafirperverlik bizlere örnek oldu. Bunun altında ezilmemek için sizleri de en iyi şekilde İstanbul’da ağırlayacağımızı şimdiden söyleyebiliriz. Maçı bugün biz kazanırız, yarın Amed kazanır. İki gün boyunca bizde en çok iz bırakan Türkiye’ye örnek olacak misafirperverliktir. Hepinizin huzurunda Diyarbakır halkına teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Amedspor isyanda: Maçlarımızı başka sahada oynayacağız

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı maçın ertesi günü Radyospor’da katıldığı programda Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü eleştirdi. Karşılaşma öncesi elektronik bilet turnike sisteminde yaşanan sorunlar sebebiyle taraftarların stadyuma girişte sorun yaşadıklarını belirten Elaldı ayrıca stadyum zeminin durumunu da kabul edilemez olarak söyledi. Amedspor Başkanı şöyle konuştu:

“Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bütün kapıları kapattık. Sahanın zemini içler acısıydı hatta İstanbulspor Başkanı Ecmel Bey devre arasında soyunma odasına gidip futbolcularına ‘Skor önemli değil, sakatlanmayın yeter’ dedi. Sezon öncesi bizden buranın zemin bakımı için paralar kestiler. Biz bir daha burada maç yapmayız! Türkiye futbol Federasyonuna başvurarak maçlarımızı başka yerde oynamak isteyeceğimizi bildireceğiz. Ayrıca karşılaşmadan bir saat önce bilet sistemi çöktü. Seyircileri stada mecburen kontrolsüz almak zorunda kaldık.”

Amed tarihi maçta jeneriklik golle yenildiAmed tarihi maçta jeneriklik golle yenildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.