Oxlade-Chamberlain: Güneş’in ayrılığı beni üzdü

Beşiktaş'ın İngiliz orta saha oyuncusu Alex Oxlade-Chamberlain açıklamalarda bulundu. Gündemi değerlendiren Ox, teknik direktör Şenol Güneş'in ayrılığından ötürü üzüldüğünü belirtti.

Spor 21 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ox'tan Beşiktaş açıklamaları.

Beşiktaş son derece çalkantılı bir sezon başlangıcı yaşadı. Ligde 8 maçta 2 kez yenilen ve 1 kez berabere kalan takımda bardağı taşıran damla Konferans Ligi’nde damladı. Lugano karşısında 2-0 önde olan ekip 80. dakikadan sonra yediği 3 golle yenildi. Şenol Güneş ertesi gün istifa etti. Transfer sürecinden itibaren fazlasıyla eleştirilen yönetim de seçime gitme kararı aldı.

Söz konusu transfer döneminde takıma katılan isimlerden biri olan Alex Oxlade-Chamberlain açıklamalarda bulundu. Ox, teknik direktör değişikliğiyle alakalı “Şenol Güneş’in ayrıldığını görmek beni çok üzdü. Beni Beşiktaş’a o getirmişti ve bunun karşılığını ona vermek istiyordum.” dedi. Deneyimli oyuncu The Athletic’e yaptığı açıklamalarda “Burak Yılmaz’ın Beşiktaş’ta iyi iş çıkaracağını düşünüyorum. Takımda ona karşı büyük bir saygı var. Umarım bu saygının üzerine bir şeyler inşa edebiliriz.” şeklinde konuştu.

Omar Colley: Beşiktaş taraftarı dünyanın en iyisiOmar Colley: Beşiktaş taraftarı dünyanın en iyisi

Ox transfer döneminde Suudi Arabistan yerine Türkiye’yi seçme nedenini “İlk olarak coğrafya. Londra ile İstanbul arası 3.5 saat civarı sürüyor. Riyad’a gitmek ekstra 3 saat anlamına gelirdi. İkinci olarak futbol aşkım diyebilirim. Beşiktaş’ta kendimi ispatlayabilirim. Konferans Ligi’nde oynuyoruz ve Süper Lig şampiyonluğu için mücadele ediyoruz.” cümleleriyle açıkladı.

İstanbul’daki yaşamla alakalı da bilgiler veren Ox “İstanbul’daki trafikten kurtulmak için bir arkadaşımla scooter ile gezme fikrini düşündük ama barların yoğun olduğu bir sokağa yaklaşık 200 metre kala her yer kalabalıklaşmaya başladı, biz de bundan vazgeçip bir taksiye bindik.” dedi.

Galatasaray'ın kasası Beşiktaş ve Bayern Münih maçlarında dolacak!Galatasaray’ın kasası Beşiktaş ve Bayern Münih maçlarında dolacak!

Chamberlain ayrıca Türkiye’de futbolun insanlar için çok şey ifade ettiğini anlatarak “İlk birkaç haftada gördüğüm kadarıyla, kazandığınızda ve iyi durumda olduğunuzda bundan daha iyi bir yer olamaz. En üst seviyede durum her zaman böyledir, ancak taraftarların kulübe olan bağlılığı ve hatta başkanlık seçimleri ile kulübün yapısı İngiltere’den biraz farklı. Burada büyük bir sese sahipler. Eğer iyi gidiyorsanız ve yapmanız gerekeni yapıyorsanız, size çok destek oluyorlar.” açıklamasında bulundu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.