Paris’te havuzdan olimpiyat rekoru çıktı: Altın madalya Leon Marchand’ın

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yüzme branşında mücadeleler sürdü. Ev sahibi sporcu Leon Marchand 400m bireysel karışıkta Michael Phelps'in olimpiyat rekorunu kırarak altın madalyaya uzandı.

Spor 29 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Paris 2024’te heyecan yüzme branşındaki müsabakalarla havuza taşındı. Fransızların madalya umudu dünya rekortmeni yüzücü Leon Marchand 400 metre bireysel karışıkta sahne aldı.

Geçen yıl dünya rekortmeni unvanını eline alan Merchant Paris’te de muhteşem bir performans sergiledi. 400m bireysel karışıkta 4.02.95’lik dereceyle altın madalyanın sahibi olan Fransız sporcu Michael Phelps’e ait olimpiyat rekorunu da tarihe gömdü.

Kadınlar 100m kelebek finali de inanılmaz bir heyecana sahne oldu. 50 metreyi liderin 0.21 saniye gerisinde dönen Torri Huske son kulvarda yaptığı inanılmaz atakla dünya rekortmeni Gretchen Walsh’u geride bırakarak bu dalda altın madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 100 metre kurbağalama da heyecanın zirve yaptığı bir final izletti. 50 metre dönüşünde liderin 0.31 saniye gerisinde olan İtalyan Nicolo Martinenghi yaptığı muhteşem atakla dünya rekortmeni Adam Peaty’yi geride bırakarak altın madalya kazandı. Yarışta Martinenghi’nin sadece 0.02 saniye gerisinde kalan Adam Peaty ve Nic Fink ikilisi tıpatıp aynı süreyi elde ederek gümüş madalyayı paylaştı.

Paris olimpiyat yönetiminden açılış töreni açıklaması: 'Alınanlar olduysa tabii ki çok üzgünüz'Paris olimpiyat yönetiminden açılış töreni açıklaması: ‘Alınanlar olduysa tabii ki çok üzgünüz’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.