Patrick Kluivert’tan 3 büyükler sorusuna politik yanıt

Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan başkan Murat Sancak'a kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Spor 5 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kluivert, ilk defa Avrupa kupalarında mücadele eden Adana Demirspor'da ilk galibiyet ve tur sevincini Cluj karşısında yaşadı.

Adana Demirspor teknik direktörü Patrick Kluivert, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı oynadığını belirterek ‘En iyi atmosfer hangi stadyumdaydı?’ sorusuna ‘Üçü de harika atmosfere sahip’ yanıtını verdi. Hürriyet gazetesine özel söyleşi veren Kluivert’in açıklamaları özetle şöyle…

Murat Sancak’la uyuştuk: (Adana Demirspor’a gelişi hakkında) İlk olarak ajanslarımız birbiriyle iletişim halindeydi. Sonrasında benim şu anda yakın arkadaşım olan Başkan Murat Sancak ile bir toplantım oldu. Direkt olarak uyuştuk. Ona çalışma şeklimi anlattım. Onun da hoşlandığını düşünüyorum. Benim için yeterliliğimi kanıtlamak adına önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Adana Demirspor 10 kişiyle tarih yazdı! Avrupa'nın Cherif'iAdana Demirspor 10 kişiyle tarih yazdı! Avrupa’nın Cherif’i

İlk dördün içinde olmak istiyoruz: Adana Demirspor geçen sezon çok iyi bir iş yaptı. Süper Lig’de dördüncülük. Yeni sezon için de büyük sözler var. Takımdaki kaliteyi görmek bana birçok pozitif şey yaptırabileceğimizi düşündürüyor. Direkt olarak birinci olacağımızı söylemiyorum. Ama yine ilk dördün içerisinde olmak istiyoruz.

Sonuçlara göre başkanın tavrı değişir: Başkanımızın çok iyi bir karaktere sahip olduğunu düşünüyorum. Uzun zamandır tanımıyorum ama ilk izlenim çok iyiydi. Umarım bu izlenim aynı kalır. Bilirsiniz bu durum her zaman sonuçlara göre de değişir. Aynı zamanda ben de sonuçlar iyi olmazsa mutlu olmam. Eğer başkan iyi sonuçlar görmezse hislerinin iyi olmayacağını da anlayabilirim. Bu çok normal. Takım olarak çalıştığımız en önemli şey o güzel sonuçlar almak ve o zaman bence başkan mutlu olacak.

Önce takım: Herhangi bir oyuncu takımdan önemli değildir. Başkanın felsefesini kabul ediyorum. İyi bir takımla kazanırsınız, sadece bireysel oyuncularla değil. Tamamen başkanla aynı düşünüyorum.

Avrupa'da dört dörtlük hafta! Rakipler belli oldu, İsviçre'nin ensesinin dibine geldikAvrupa’da dört dörtlük hafta! Rakipler belli oldu, İsviçre’nin ensesinin dibine geldik

Adana Demirspor hakkında çok şey bilmiyordum: Dürüst olmam gerekirse Adana Demirspor hakkında çok fazla şey bilmiyordum. Ama görüşmeler sırasında fırsat olduğundan derinlemesine araştırdım. Takımdan birkaç oyuncuyu tanıyordum. Ama bence en önemli şey bir kulübe gittiğinizde oyuncuları direkt olarak tanımanız. Benim yaptığım da buydu. Şimdi beraber bir aydan fazla bir süre geçirdik. Umarım oyuncular da antrenman şeklimizden mutludur. Umarım güzel sonuçlar alırız. Her şey sonuçlara bağlı.

3 büyüklere karşı oynadım: Türkiye’de atmosfer oldukça iyi. Ben de Barcelona da oynarken Galatasaray’a, Beşiktaş’a, Fenerbahçe’ye karşı oyunlar oynadım. Ambiyansı, atmosferi biliyorum. O üç stadyum da oldukça etkileyiciydi. (En iyi atmosfer hangisindeydi sorusu üzerine) Bu çok zor. Çünkü Galatasaray ya da Beşiktaş ya da Fenerbahçe dersem hemen başlık olacak. Üçü de harika atmosfere sahip.

Paha biçilemez.... Süper Lig'de Galatasaray, Konferans'ta FenerbahçePaha biçilemez…. Süper Lig’de Galatasaray, Konferans’ta Fenerbahçe

Van Gaal kırmızı çizgim: Louis Van Gaal A Milli Takım’daki ilk hocamdı. Aynı zamanda bana Milan‘dan Barcelona’ya gitme fırsatını da verdi. Hayatımda çok büyük yeri var. Bana verdiklerinden dolayı her zaman minnettar olacağım. Aynı zamanda bana 2014’te Brezilya’daki Dünya Kupası’nda yardımcısı olma görevini de verdi. O benim hayatımdaki kırmızı çizgim hem futbolcu hem de hoca olarak. Onunla çalıştığım için minnettarım. Hoca olarak onunla çalıştığım için de. Kariyerimdeki yeri çok büyük.

Rüştü Reçber ile buluşmak isterim: Ona dair hatırladığım en önemli şey Rüştü harika bir kaleciydi. Kibar bir adamdı. Gerçekten soyunma odasındaki çok kibar ve iyi bir meslektaştı. Onunla tekrar buluşmayı isterim. Uzun zamandır görmedim.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.