Pazar günü derbilerden nefes alacak zaman kalmayacak

Futbol, basketbol, voleybol... Pazar günü sporseverler rekabete, heyecana, derbiye, kritik maça doyacaklar, menü fazlasıyla geniş.

Spor 3 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Bir güne ne kadar heyecan sığabilirse o kadar kritik karşılaşma sığdı.

Spor dünyasında öyle günler vardır ki ne izleyeceğini hangi maçı seçeceğini bilemezsin. İşte pazar günü de o malum günlerden biri gibi olacak. Futboldan basketbola oradan voleybola kadar birçok heyecan verici maç oynanacak. Bu maçlardan bazıları saat olarak birbirleriyle üst üste gelecek ve bir sporsever olarak tercih yapmak fazlasıyla zor olacak.

Türk futbolu için yalnızca pazar günü değil haftanın en öne çıkan maçında üçüncülük mücadelesi veren iki çınar Beşiktaş ve Trabzonspor Dolmabahçe’de karşı karşıya gelecekler. Üç maçtır kazanamayan iki takımın mücadelesi saat 19.00’da başlayacak. Bu maçın başlangıç saatinden tam yarım saat sonra İngiltere Premier Lig’de şampiyonluk yarışını fazlasıyla yakından ilgilendiren bir maç oynanacak. Lider Liverpool, beş puan gerisinde bulunan Arsenal’a konuk olacak. Emirates’teki karşılaşmanın başlangıç saati 19.30.

Süper Lig'de haftanın maçı Arda Kardeşler'e emanetSüper Lig’de haftanın maçı Arda Kardeşler’e emanet

Fransa’da olaylı karşılaşmanın ikinci perdesi

Futbolda büyük maçlar bununla sınırlı değil. Arsenal-Liverpool maçının normal şartlar altında 21.30’da bitmesiyle beraber futbolseverler yaklaşık bir saat 15 dakika nefes alacaklar. Ancak 22.45 itibariyle iki farklı iki büyük maç sahne alacak. Bu sezon bir türlü beklediği çıkışı yakalayamayan ve devre arası transfer döneminde en fazla harcamayı yapan Lyon (8 oyuncu için 50.13 milyon euro), saat 22.45’te Marsilya’yı ağırlayacak. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanacak maç, Marsilya taraftarının Lyon takım otobüsüne saldırısı nedeniyle oynanamamıştı. Dönemin Lyon teknik direktörü Fabio Grosso’nun suratı isabet eden taş sebebiyle kanlar içinde kalmıştı. Ekim sonunda oynanmaması gereken karşılaşma 6 Aralık 2023 tarihinde oynanmış ve Marsilya 3-0 kazanmıştı. İşte ligin ilk devresinde içinde bu denli aksiyon barındıran eşleşmenin ikinci perdesi pazar akşamı 22.45’te.

Lyon, Grosso’yla yolları ayırdıLyon, Grosso’yla yolları ayırdı

İtalya’da şampiyonluk düğümü bu maçla çözülecek

Aynı saatte başlayacak bir diğer maçta İtalya Serie A’daki şampiyonluk yarışının kaderi söz konusu. Öyle ki eksik maçına rağmen bir puanlık farkla liderlik koltuğunda oturan Hakan Çalhanoğlu’nun takımı Inter, sahası Guiseppe Meazza’da Kenan Yıldız’ın formasını giydiği Juventus’u konuk edecek. Olası Inter galibiyeti mavi-siyahlı takımı fazlasıyla avantajlı kılacak. Beraberliğin bile yetmediği Juventus ise Massimiliano Allegri önderliğinde sahaya 3 puan arayışıyla çıkacak. Karşılaşma öncesi Inter’in 54, Juve’nin 53 puanı var.

Hakan'sız Inter, Fiorentina deplasmanından çıktıHakan’sız Inter, Fiorentina deplasmanından çıktı

Madrid derbisi sahne alıyor

Saatler 23.00’ü gösterdiğinde Türk futbolseverlerin ilgisini cezbeden bir maç daha sahne alacak. Madrid derbisinde Real Madrid sahasında Atletico Madrid’le karşılaşacak. İki takımın ilk devre karşılaşmasında Atletico Madrid kazanmış, Atleti Kral Kupası’nda da rakibini saf dışı bırakmıştı. Ancak Suudi Arabistan’daki Süper Kupa yarı finalinde Madrid uzatmalar sonunda 5-3 kazanmıştı. Arda Güler’in süre bulup bulmamasının merak konusu olduğu karşılaşmada Real liderliğini pekiştirmek, Atleti ise şampiyonluk yarışını kızıştırmak için sahada olacak. Maç öncesi Real Madrid 57, Atletico Madrid 47 puanda.

Ancelotti'den Türkiye göndermesi: Arda Güler'i anlıyorum!Ancelotti’den Türkiye göndermesi: Arda Güler’i anlıyorum!

Terim’in kritik sınavı

Futbolda kritik maç/derbi heyecanı bu karşılaşmalarla sınırlı değil. Saatler 22.00’yi gösterdiğinde Yunan Ligi’nin en büyük derbisi Atina’da oynanacak. Panathinaikos ve Olympiacos, PAO’nun sahasında kozlarını paylaşacaklar. Liderliği PAOK’a kaptıran Fatih Terim yönetimindeki ev sahibi, devre arası transfer dönemini birçok hamle yaparak şampiyonluk yarışında yeniden iddialı konuma gelmek isteyen Oly ile ligin kaderini ilgilendiren bir karşılaşmada kozlarını paylaşacak.

Fatih Terim ilk rövanşı son dakikada aldı, gözünü Lucescu'ya çevirdiFatih Terim ilk rövanşı son dakikada aldı, gözünü Lucescu’ya çevirdi

Potada ve filede derbi zamanı

Derbi heyecanı yalnızca futbolda yaşanmayacak. Basketbolda da saatler 20.30’u gösterdiğinde Fenerbahçe ile Galatasaray Ataşehir’de karşılaşacak. Geçtiğimiz haftanın Anadolu Efes’in Karşıyaka’ya yenilmesiyle liderlik koltuğunu rakibinden devralan Kanarya, Zvezdan Mitrovic ayrılığı sonrası Yakup Sekizkök yönetimindeki ilk maçına çıkacak ezeli rakibine karşı taraftarının desteğiyle sonuca gitmeye çalışacak.

Futbol basketbolu unutturdu, Galatasaray'da bir koç daha kovulduFutbol basketbolu unutturdu, Galatasaray’da bir koç daha kovuldu

Türk sporunun iki büyük çınarının mücadelesi Basketbol Süper Lig’le sınırlı kalmayacak. Saat 17.30’da Fenerbahçe ve Galatasaray Sultanlar Ligi’nde kozlarını paylaşacaklar. Liderlik mücadelesinde hata yapmak istemeyen sarı-lacivertliler, play-off yarışında iddiasını pekiştirmeye çalışan Cimbom’a karşı biletlerinin tamamı satılan akşamda galibiyet kovalayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.