Pazartesi sporu: Dani Alves… Houston bir sorun var, Sinner’ın yükselişi

Yerel seçimlerin ardından sporda yoğun bir gündem var. Cinsel saldırıdan suçlu bulunan Dani Alves'in kefalet parasından Trabzonspor'un 12 yaşında ölen altyapı futbolcusunun cenazesine, NBA'e'den tenise kadar birçok haber...

Spor 1 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Sporda yaşanan gelişmeler...

Yerel seçim nedeniyle Türkiye’de spora bir gün ara verildi. Ancak gündem yine yoğun. NBA’de play-in mücadelesi devam ediyor. Cinsel saldırıdan suçlu bulunan ve kefaletle bırakılan Dani Alves hakkındaki tartışmalar bitmiyor. Teniste Miami Açık Tenis Turnuvası’nın şampiyonu belli oldu. İşte sporun gündemi…

Houston bir sorun var!

NBA’de play-in mücadelesi veren Alperen Şengün’ün takımı Houston Rockets, Dallas Maverics’e yenilince rakibi Golden State Warriors ile arasındaki fark açıldı. Dallas Mavericks deplasmanda Houston Rockets’ı 125-107 yenerek rakibinin 11 maçlık galibiyet serisini sonlandırdı. Arka arkaya yedinci, sezonun 45. galibiyetini alan Batı Konferansı beşincisi Mavericks’te Luka Doncic 47 sayı, 12 ribaunt, yedi asistle oynadı. Milli basketbolcu Alperen Şengün’ün sakatlığı nedeniyle bir süredir forma giyemediği Rockets’ta 28 sayı, yedi ribaunt üreten Jabari Smith Jr’ın performansı takımının 36. yenilgisini önleyemedi.

Milli oyuncu Cedi Osman’ın 18 sayı attığı maçta San Antonio Spurs, Golden State Warriors’a 117-113 yenildi. Batı Konferansı 10’uncusu Warriors, Spurs deplasmanında kazanarak art arda döndüncü olmak üzere 40. galibiyetini aldı. Ayrıca Houston Rockets ile arasındaki farkı iki maça çıkardı. Warriors’ta Stephen Curry 33 sayı, sekiz asist ve Draymond Green 21 sayı, 11 asistle oynadı. Batı Konferansı’nın son sırasındaki Spurs’te Victor Wembanyama’nın 32 sayı, dokuz ribaunt, beş asist, dört top çalma ve üç blokluk performansı sezonun 57. yenilgisini önleyemedi. Ev sahibi ekipte Cedi Osman ise ilk beşte başlayarak yaklaşık 36 dakika süre aldığı mücadeleyi 18 sayı, 2 ribaunt, bir asist ve bir top çalmayla tamamladı.

Los Angeles Lakers yıldız oyuncusu LeBron James’in 40 sayı attığı mücadelede Brooklyn Nets’i 116-104’lük skorla geçti. Sezonun 42. galibiyetini elde eden Batı Konferansı dokuzuncu Lakers’ta Anthony Davis 24 sayı, 14 ribaunt ve Rui Hachimura 20 sayı, 10 ribauntla ‘double-double’ yaptı. Ev sahibi Nets’te ise Cam Thomas’ın 30 sayı, altı asistlik katkısı sezonun 46. mağlubiyetini engelleyemedi. NBA’de diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

Denver Nuggets-Cleveland Cavaliers: 130-101

Washington Wizards-Miami Heat: 107-119

Toronto Raptors-Philadelphia 76ers: 120-135

Charlotte Hornets-Los Angeles Clippers: 118-130

New York Knicks-Oklahoma City Thunder: 112-113

Minnesota Timberwolves-Chicago Bulls: 101-109

Sacramento Kings-Utah Jazz: 127-106

PFDK’den Fenerbahçe ve Trabzonspor’a aynı tarife

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu geçen hafta sevkleri açıklanan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’a 39’ar bin TL para cezası verildiğini açıkladı. Fenerbahçe ve Trabzonspor’a 400’er bin TL ceza çıktı. Öte yandan Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e herhangi bir ceza çıkmadı.

Dani Alves’in parası ‘özel röportaj’dan gelmiş!

Dani Alves 14 ay cezaevinde kaldıktan sonra salındı.

İspanya’da bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 14 ay cezaevinde kalan ve geçenlerde kefaletinin ödenmesinin ardından serbest bırakılan Dani Alves hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Record’ta yer alan haberde eski futbolcunun serbest kalması için gereken bir milyon euro kefalet bedelinin Brezilya’da yayın yapan ‘Quem’ dergisi tarafından özel hayatı hakkında geniş bir röportaj karşılığında ödendiği öne sürüldü.

Amar Alibegovic İtalya’ya satıldı

Amar Alibegovic İtalya 2. Ligi’nde lider olan Trapani’ye gitti.

Türkiye Basketbol Süper Ligi’ndeki ilk yılında bitime beş hafta kala kurtuluş barajının iki galibiyet gerisinde düşme hattında kalan Bodrumspor’da Bosna Hersekli uzun forvet Amar Alibegovic İtalya’ya satıldı. İtalya 2. Ligi’nde lider olan Trapani’nin yüksek bonservis teklifiyle oyuncunun bu takıma gönderildiği öğrenildi. Alibegovic ligde 24 maçta 12.3 sayı, 3.2 ribaund, 3.7 asist ortalamaları tutturmuştu.

Trabzonspor Mirkan Kurt’a veda etti

Trabzon’da hayatını kaybeden Trabzonspor’un altyapı futbolcusu 13 yaşındaki Mirkan Kurt’un cenazesi toprağa verildi. Ortahisar ilçesindeki bir inşaatta yüksekten düşen ve kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde yaşamını yitiren Kurt için Of ilçesine bağlı Gürpınar Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Kurt’un ailesi ve yakınlarının yanı sıra Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kulüp yönetim kurulu üyesi Derviş Köz ile vatandaşlar katıldı. Mirkan Kurt’un cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından aynı mahalledeki aile mezarlığına defnedildi. Baba Ahmet Kurt’a taziye dileklerini ileten teknik direktör Avcı cenaze törenine katılan Kurt’un takım arkadaşlarıyla da yakından ilgilendi.

A Milli Kadın Futbol Takımı B Ligi’ne hazır

A Milli Kadın Futbol Takımı’nda B Ligi heyecanı yaşanıyor.

2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup’ta mücadele edecek A Milli Kadın Futbol Takımı için medya günü etkinliği gerçekleştirildi. Milliler önce İsviçre ardından Macaristan’la karşılaşacak. Teknik direktörü Necla Güngör Kıragası İsviçre maçından “İsviçre gibi çok güçlü, dünya sıralamasında 20. sıralarda yer alan, Dünya Kupası’na katılmış, Avrupa Şampiyonası’na katılmış bir takıma karşı mücadele edeceğiz” diyerek söz etti. Kıragası 9 Nisan’daki maç için de “Macaristan’a karşı arife günü, milletimize ve devletimize güzel bir bayram hediyesi vermek istiyoruz. Bir arada olduğumuz için çok mutluyuz. İyi bir takımımız var. Öncelikle kadın futbolunun gelişimi için özveriyle çalışan oyuncularımız var. Onlarla birlikte güzel bir yolculuğa çıktık. Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi’ndeki yolculuğumuza da C Ligi’ndeki gibi futbolun en güzel yönlerini göstererek devam etmek istiyoruz” dedi.

Ligdeki şampiyonluk yarışının milli takımlarda mücadele eden isimleri motive ettiğini belirten teknik direktör, B Ligi’nde yer almaları hakkında “Biz oyuncularımızla da bunu konuşuyoruz, C Ligi’ndeki takımlara göre çok üstte kaldık. B Ligi’nde de aynı şekilde iyi mücadele etmek istediğimizi her fırsatta vurguluyoruz ama gerçekçi düşünmek gerekiyor. Oradan hiç gol yemeden, namağlup çıkmış olmak, kadın futbolunun gelişimi açısından çok önemliydi. Şimdi çok ciddi rakiplere karşı mücadele edeceğiz. Ona göre bir oyun planımız var. Şimdi oyuncularımızın o yüksek öz güveniyle beraber, yeni taktik varyasyonlarımızı onlara işlemeye çalışıyoruz. O yüzden keyfimiz çok yerinde” dedi.

Everton 89 milyon zarar yazdı

Everton’ın başı maddi sıkıntıdan kurtulmuyor.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton, 2022-23 sezonunda 89.1 milyon sterlin zarar ettiğini açıkladı. Merseyside ekibi 2021-22 sezonunda 44 milyon sterlin zarar yazmıştı. Böylece kulübün zararı ikiye katlandı. İngiliz ekibi bu sezon, üç senelik süreçte 105 milyon sterlin zarar etme limitini aştığı için 10 puan silme cezası almış, bu ceza daha sonra yapılan itirazla altı puana düşmüştü. Kulüp, artan zararı hafifletmek için önemli ticari ortaklarla yapılan sponsorluk anlaşmalarının süresiz olarak askıya alınmasını gerekçe gösterdi. Toffees, 8 Nisan’dan önce Premier Lig’in kârlılık ve sürdürülebilirlik kurallarını ihlal etmekle suçlandığı ikinci soruşturmanın kararını öğrenecek. Daha önce kaybettikleri altı puanın 8 Nisan’da bir kötü haber alma ihtimalleri daha var. Takım 25 puanla 16. sırada. Kulübün eleştirilen sahibi Farhad Moshiri, 777 Partners’a satış konusunda bir sıkıntı olmayacağından emin. Takım 2025-26 sezonunda yeni stadyumu Bramley-Moore Dock’a taşınacak. Kulübün finansal yapısının sarsıntı içinde olmasının nedenlerinden biri de stadyum inşaatı.

Kenya Rallisi’nin galibi Kalle Rovanpera

Toyota Gazoo takımından Fin pilot Kalle Rovanpera Kenya’da zafere ulaştı.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) 2024 sezonunun üçüncü ayağı olan Kenya Rallisi’ni, Toyota Gazoo takımından Fin pilot Kalle Rovanpera kazandı. Kenya’da düzenlenen 19 etaplık mücadeleyi 3 saat 36 dakika 4 saniyede tamamlayan son iki yılın şampiyonu Rovanpera, bu sezon ilk, kariyerinin 12. ralli galibiyetini elde etti. Toyota Gazoo’dan Japon Takamoto Katsuta, liderin 1 dakika 37.8 saniye gerisinde ikinci, M-Sport Ford takımından Fransız Adrien Fourmaux ise Rovanpera’nın 2 dakika 25.1 saniye arkasında üçüncü oldu. Pilotlar klasmanında Thierry Neuville (Hyundai Shell Mobis) 67 puanla zirvede yer aldı. Belçikalı sürücüyü, 61 puanla Büyük Britanyalı Elfyn Evans (Toyota Gazoo) ve 46 puanla Fourmaux izledi. WRC’nin 4. ayağı 18-21 Nisan’da Hırvatistan’da düzenlenecek.

Miami’de zaferin adı Sinner

Miami Açık Tenis Turnuvası’nda tek erkeklerde İtalyan sporcu Jannik Sinner şampiyon oldu. ABD’nin Miami kentinde düzenlenen Masters 1000 turnuvası finalinde Bulgar raket Grigor Dimitrov ile karşılaşan Sinner bir saat 13 dakika süren maçı 6-3 ve 6-1’lik setlerle 2-0 kazandı. Bu yıl yükselen form grafiğiyle (22 galibiyet, 1 mağlubiyet) dikkati çeken Sinner Miami’de ilk, Masters turnuvalarında ise ikinci şampiyonluğunu elde etti. Son Avustralya Açık şampiyonu Sinner Miami’deki zaferiyle dünya sıralamasında da ikinci basamağa yerleşti.

EuroLeague’de martın en iyisi Wade Baldwin

EuroLeague’de ayın en iyisi Baldwin.

EuroLeague’de mart ayının en değerli oyuncusu (MVP), İsrail ekibi Maccabi Tel-Aviv’in ABD’li gardı Wade Baldwin oldu. Martta oynadığı 5 maçta 18,4 sayı, 4 ribaunt, 4,6 asist, 1,4 top çalma ve 23,2 verimlilik puanı ortalamaları yakalayan Baldwin, ayın MVP’si seçildi. Ligde 5. sezonunu geçiren 28 yaşındaki skorer oyuncu, kariyerinde ikinci kez bu ünvanı elde etti. Maccabi bu beş karşılaşmada beş galibiyet aldı ve play-in yarışında büyük avantaj yakalarken bir yandan da ilk altı için iddialı olduğunu kanıtladı.

Alperen’in eski takım arkadaşı PAOK’la anlaştı

Alperen Şengün’le aynı parkeyi paylaşan takım arkadaşlarından Kevin Porter Jr Yunanistan Ligi ekiplerinden PAOK’la anlaştı. Porter Jr geçen 2023 Ekim ayında Oklahoma’ya takaslanmış, Houston bu takas için rakibine iki tane de ikinci tur draft hakkı vermişti. Oklahoma takasın gerçekleşmesi sonrası Kevin Porter’ı serbest bırakmıştı. Oyuncu son olarak ocak ayında mahkeme tarafından kız arkadaşına saldırmaktan suçlu bulunmuştu. Ohio mezunu Porter Jr 2019’da Cleveland tarafından seçilerek NBA kariyerine başlamıştı. Kasım 2020’de aracıyla kaza yapmış ve daha sonra arabasında dolu silah bulunmuştu. Ocak 2021’de takımın asistan koçuyla tartışmış ve suratına çorba fırlatmıştı. Daha sonra Houston’a takaslanmış burada NBA tarafından ceza almış, Nisan 2021’de ligin sağlık ve güvenlik kurallarını ihlal etmiş, 2022-23 sezonu başında asistan koçlardan John Lucas’la ikili tartışma yaşamıştı. Porter Houston’la 4 sene için 82.5 milyon dolarlık bir sözleşmeye imza atmıştı. Sorunlu kariyeriyle hatırlanan ancak henüz 23 yaşında olan Kevin Porter Jr kariyerine bir aylığına Yunan Ligi’nde devam edecek.

Kobe Bryant’ın şampiyonluk yüzüğü satıldı, rekor kırdı

26 Ocak 2020 tarihinde içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden NBA efsanesi Kobe Bryant’ın kazandığı ilk şampiyonluk yüzüğü açık artırma yoluyla satıldı. 2000 yılında süper yıldız takım arkadaşı Shaquille O’Neal’la beraber liderlik ettikleri takımla zafere uzanan Kobe, ilk yüzüğünü taktı. Kobe daha sonra bu yüzüğü eski bir basketbolcu olan babasına hediye etmişti. Zamanla babasıyla görüşmeyi kesen Kobe’nin yüzüğü 2013 yılında Joe ve Pam Bryant tarafından Goldin’e gönderilmiş ve o tarihte 173.000 dolara satılmıştı. Goldin firması yaptığı açık artırma sonucu yüzüğün 927 bin dolara satıldığını duyurdu. Bu ücret bir NBA şampiyonluk yüzüğü için verilen en yüksek ücret oldu.

Bu rakam NBA şampiyonluk yüzüğü için bir rekor olsa da, bir spor şampiyonluk yüzüğü için ödenen rekoru elinde tutmuyor. Aktör Charlie Sheen, Beyzbol Ligi ekiplerinden New York Yankees efsanesi Babe Ruth’un 1927 World Series yüzüğünü 2017 yılında 2,09 milyon dolara satmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.