Perşembe’nin getirdikleri… Ronaldo’ya ceza, ayrılıklar, skorlar

Spor dünyasında gündem yine yoğun. Hem dünyada hem Türkiye'de haberler peş peşe geliyor. İşte futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşanan gelişmeler...

Spor 29 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Spor dünyasında hareketli bir perşembe yaşanıyor. Suudi Arabistan’da Messi tezahüratı yapan taraftarlara hareket yapan Cristiano Ronaldo’nun cezası belli oldu. NBA’de Los Angeles derbisi oynandı. Kamerun’da teknik direktör Rigobert Song’un mukavelesinin yenilenmeyeceği açıklandı. Anadolu Efes oyuncusu Shane Larkin görevinden ayrılan koç Erdem Can hakkında konuştu. İşte haber turu…

Los Angeles derbisini Lakers kazandı

NBA’e altı maçla devam edildi. Los Angeles Lakers deplasmanda Los Angeles Clippers’ı 116-112 yendi. Son çeyrekte 21 sayı geriden gelen Lakers, Los Angeles derbisini kazanmayı başararak bu sezon 32. galibiyetini elde etti. Lakers’ta LeBron James 34 sayı, altı ribaunt, sekiz asist, Anthony Davis 20 sayı, 12 ribaunt, D’Angelo Russell 18, Rui Hachimura 17 sayıyla oynadı. Clippers’ta Kawhi Leonard 26 sayı, yedi ribaunt, altı asist, James Harden 23 sayı, üç ribaunt, dokuz asist, Terance Mann 16 sayı, altı ribauntla mücadeleyi tamamladı. NBA’de diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

Indiana Pacers-New Orleans Pelicans: 123-114

Toronto Raptors-Dallas Mavericks: 125-136

Chicago Bulls-Cleveland Cavaliers: 132-123 (uzatmada)

Minnesota Timberwolves-Memphis Grizzlies: 110-101

Denver Nuggets-Sacramento Kings: 117-96

Suudi Arabistan’da Cristiano Ronaldo’ya ceza

Suudi Arabistan ekibi El Nassr’da forma giyen Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo taraftarlara yaptığı hareket nedeniyle bir maç men cezası aldı. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu Disiplin ve Etik Kurulu’nun açıklamasında El Nassr’ın deplasmanda El Shabab’ı 3-2 yendiği mücadelenin ardından taraftarlara yaptığı hareket sebebiyle Ronaldo’ya bir maç men cezası verildiği belirtildi. Ayrıca Ronaldo’nun federasyona 10 bin Suudi Arabistan riyali (yaklaşık 83 bin lira), Al Shabab Kulübüne ise 20 bin Suudi Arabistan riyali (yaklaşık 166 bin lira) para cezası ödemesine karar verildiği bildirildi. Ronaldo karşılaşmanın ardından Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi için tezahüratta bulunan rakip takım taraftarlarına doğru yaptığı hareket nedeniyle disipline sevk edilmişti. Portekizli futbolcu konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Tüm kulüplere saygı duyuyorum. Maçtan sonra galibiyetin sevincini yaşıyordum. Utanç verici bir hareket değildi. Avrupa’da buna alışığız” demişti.

Pogba’ya dört yıl futboldan men!

Doping testi pozitif çıkan Paul Pogba ile ilgili son karar verildi.

Serie A’da sezonun ilk maçı olan Udinese karşılaşması sonrası doping testi pozitif çıkan Paul Pogba hakkında kesin karar açıklandı. Ulusal Dopingle Mücadele Kurumu, numunelerinde yasaklı maddeye rastlanan Pogba’yı dört yıl futboldan men etti. Eylül ayından bu yana futbolda uzak kalan Fransız, cezası bittiğinde 34 yaşında olacak.

Fenerbahçe’ye ‘çocuk’ cezası

29 Şubat günü toplanan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, verdiği cezaları açıkladı. Fenerbahçe’ye seremonideki çocuklar yüzünden 112 bin lira para cezası verildi. Ayrıca sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamalar ve Selahattin Baki’nin demeçleri de sarı-lacivertlilerin faturasını kabarttı. İşte PFDK’dan yapılan o açıklama:

“FENERBAHÇE’nin, 24.02.2024 tarihinde oynanan FENERBAHÇE-KASIMPAŞA Süper Lig müsabakasında, refakatçi çocuk sayısının seremoniye katılan hakem ve futbolcu sayısından fazla olmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 112.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada FENERBAHÇE’nin, müsabaka sonrası kulüp resmi sosyal medya hesabından ve 26.02.2024 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 400.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılması,

Aynı müsabakada FENERBAHÇE idarecisi SELAHATTİN BAKİ’nin, müsabaka sonrası kulüp resmi sosyal medya hesabından ve 26.02.2024 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 39.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

Kamerun Rigobert Song’a ‘elveda’ dedi

Song Galatasaray ve Trabzonspor’da forma giymişti.

Kamerun Futbol Federasyonu milli takım teknik direktörü Rigobert Song ile yollarını ayırdı. Federasyondan yapılan açıklamada 47 yaşındaki teknik adam ve ekibinin 28 Şubat’ta sona eren sözleşmelerinin yenilenmeyeceği belirtildi. Federasyon Başkanı Samuel Eto’o, Fransız televizyonuna verdiği demeçte “Bu takıma çok şey kattı. Hedeflerimize ulaşamadık. Gelecekteki kariyerinde başarılar diliyoruz” dedi. Kamerun’un başına 2022 Mart’ında geçen Song çıktığı 23 maçtan altı galibiyet, sekiz beraberlik, dokuz mağlubiyetle ayrıldı. Aktif kariyerinin altın çağında İngiltere Premier Lig kulüpleri Liverpool ve West Ham United’da oynayan Song Galatasaray ve Trabzonspor’da forma giydikten sonra futbolu bırakmıştı.

Larkin’den Erdem Can açıklaması

Shane Larkin’den kritik Partizan maçı öncesi açıklama geldi. Sezona Erdem Can’la başladıktan sonra yolları ayıran ve asistan koç Tomislav Mijatovic’le devam eden takımda Larkin koç değişikliği için “Koç değişikliği Erdem Can için talihsizlik oldu. Günün sonunda o prensipleri ve güzel fikirleri olarak iyi biri. İleride çok sayıda başarı yaşayacaktır. Sezon başından ortasına kadar bolca sakatlık problemi yaşadık ve sağlıklı olduğumuzda nasıl bir takıma sahip olabileceğimizi bir türlü göremedik. Bir grup sağlıklıyken diğer oyuncular sakattı, onlar geri döndüğünde başkaları sakatlandı. Full kadro 2-3 hafta bile idman yapıp oynama şansı yakalayamadık” dedi.

Metin Tokat TFFHGD Başkanlığına aday oldu

Metin Tokat başkan adaylığı sürecini değerlendirdi.

Türk futbolunun eski hakemlerinden Metin Tokat Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Nisan ayında yapılması planlanan 14’üncü Genel Kurul’da başkanlık koltuğu için yarışacak Tokat şu açıklamaları yaptı:

“Mevcut Genel Başkan veya onun adına hareket eden kişiler tarafından adaylığıma halel getirmek maksadı taşıyan kara propagandalar yapılmakta, basına servis edilen ve hayal ürünü olduğu apaçık ortada olan iddiaların gündeme getirilmektedir. Korku ve panikle  dokuz yıla yaklaşan üç dönemlik yönetim sürecinin örtbas edilen yanlışlarının açığa çıkacağı korkusuyla gerçek olmayan iddialar ortaya atılmaktadır. Genel Başkanlık adaylık hakkım için gerekli belge olan onaylı hazirun listesinin altında imzası olanların, aday olamayacağım yönündeki söylenti yayma gayretleri, kendi imzalarını inkar niteliğinde olup hukuki kaideleri hiçe sayan bir kaos yaratma gayretinin ötesine geçemeyecektir. Seçilemedikleri ve destekledikleri adayların seçim kaybettiği bazı şubeler için ‘çamur at izi kalsın’ gayesiyle yapılan bu tür yanlış ve izahtan vareste stratejilerini de şaşkınlık ve üzüntüyle takip etmekteyiz. Vaktiyle bir genel başkan adayını sebepsiz ve dayanaktan bir yoksun şekilde ‘sırf aday oldu diye’ dernekten ihraç etmeye çalışan, bir başka dönemde Genel Başkan adayına Genel Kurulda söz vermekten dahi korkan, her türlü farklı görüşe tahammülü olmayan ve dernek disiplin kurulunu üyelerine bir ‘aba altından sopa gösterme’ mekanizması olarak kullanmaya çalışan, aynı tonda olmayan başka seslere kulak kapatan ve miadını tamamlamış, koltuk sevdasını aşamamış bu zihniyetin ‘gerek gövdesiyle, gerek de dalı budağıyla’ artık son bulması gerekliliği, tüm paydaşlarca gözler önündedir.”

Alberth Elis yapay komadan çıkarıldı

Fransa 2. Futbol Ligi’nde (Ligue 2) Guingamp ile oynanan maçta başına aldığı darbenin ardından tedavisi devam eden Bordeaux forveti Alberth Elis, yapay komadan çıkarıldı. Elis’in ailesinin Bordeaux Kulübü tarafından paylaşılan mesajında, maçta aldığı darbeye bağlı kafa travması geçiren ve ameliyat edilerek yapay komaya sokulan Honduraslı milli futbolcunun uyandırıldığı duyuruldu. Açıklamada, “Alberth uyanıyor ve yavaş yavaş iyileşmeye başladı. Ancak temkinli davranmak istiyoruz çünkü gelecek birkaç gün çok önemli. Desteğiniz, cesaret verici sözleriniz ve dualarınız için teşekkür ediyoruz. Özellikle sağlık ekiplerine gösterdikleri ilgiden dolayı minnettarız. Alberth bir savaşçı, durumu hakkında sizi en kısa sürede bilgilendireceğiz” dendi.

 

Alberth Elis yoğun bakıma alındıAlberth Elis yoğun bakıma alındı

Cezayir, Vladimir Petkovic’i göreve getirdi

Cezayir Futbol Federasyonu, Djamel Belmadi’den boşalan teknik direktörlük görevi için Bosna Hersekli Vladimir Petkovic ile anlaşma sağlandığını duyurdu. Bir dönem Samsunspor’u da çalıştıran 60 yaşındaki Petkovic, Lugano, Young Boys, Bellinzona, Sion, Lazio, İsviçre Milli Takımı ve son olarak Bordeaux’da görev yapmıştı. Afrika Uluslar Kupası D Grubu’nda son sırayı alarak elenen Cezayir’de Belmadi’nin görevine son verilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.