Philadelphia 76ers’tan Joel Embiid’e dev sözleşme

Joel Embiid, Philadelphia 76ers ile olan sözleşmesini 193 milyon dolar karşılığında 2028-29’un sonuna kadar uzattı. ABD'li oyuncu, NBA tarihinin en büyük üç sözleşmesinden birine imza attı.

Spor 20 Eylül 2024
Joel Embiid, ailesiyle birlikte imza attığı anın fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı.

Philadelphia 76ers, yıldız oyuncusu Joel Embiid’e dev bir kontrat verdi. Shams Charania’nın haberine göre Sixers, Embiid’in mevcut kontratını üç yıl 193 milyon dolar karşılığında 2028-29’un sonuna kadar uzattı. Yeni sözleşme ile birlikte Embiid, önümüzdeki beş yılda 301 milyon dolar kazanacak ve NBA tarihinin en büyük üç kontratından birinin sahibi konumunda. Embiid, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Philadelphia benim evim. Kariyerimin geri kalanında burada olmak istiyorum. Bu topluluğu ve bana ve aileme verdiğiniz her şeyi seviyorum. Yapılacak çok iş var. Sizler bir şampiyonluğu hak ediyorsunuz ve bence daha yeni başlıyoruz” dedi.

Geçen sezon 34.7 sayı, 11 ribaunt, 5.6 asist ortalamaları yakalayan Embiid, sezonu sayı kralı olarak tamamlamıştı. Embiid’in önderliğindeki Sixers, play-off ilk turunda New York Knicks‘e altı maç sonunda kaybederek sezonu noktalamıştı. 2014 NBA draftında üçüncü sıradan 76ers tarafından seçilen 30 yaşındaki oyuncu, yedi kez All-Star, iki kez sayı kralı oldu, üç kez NBA En İyi Savunma Takımı’nda yer aldı. Bir kez sezonun en değerli oyuncusu (MVP) ödülünü alan Embiid, bu yaz Paris’te olimpiyat altın madalyası kazanan ABD Milli Takımı’nda da forma giydi.

Kerem Aktürkoğlu'nun yükselişi: Galatasaray büyük balığı mı kaçırdı?Kerem Aktürkoğlu’nun yükselişi: Galatasaray büyük balığı mı kaçırdı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.