Polonya maçı sosyal medyada devam ediyor! Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas’tan olay gönderme

Avrupa Şampiyonası'nda Filenin Sultanları, çeyrek finalde Polonya'yı geçerken maç öncesi ve sonrası yaşananlar turnuvaya damga vurdu. Polonya'yı geçen Türkiye, son şampiyon İtalya'ya karşı finale çıkmak için parkeye çıkıyor.

Spor 1 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları'nın iki yıldızı Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt sosyal medyayı aktif kullanıyor.

Türkiye ile Polonya Avrupa Şampiyonası’na beraber hazırlandı. Ağustos ayında birbirleriyle üç maç yaptılar. İkisini Polonya birisini Türkiye kazandı. Polonya’nın başında bu sezon Fenerbahçe’yi çalıştıracak antrenör Stefano Lavarini bulunuyor. İki ülke arasındaki iyi ilişkiler Avrupa Şampiyonası’ndaki çeyrek final maçından önce bir anda sekteye uğradı.

Filenin Sultanları Polonya'yı da geçti: Zafer, zafer benimdir diyenlerindirFilenin Sultanları Polonya’yı da geçti: Zafer, zafer benimdir diyenlerindir

Önce Polonya basınımaç öncesi Filenin Sultanları’nı ve Ebrar Karakurt’u hedef aldı. Haberde, “Polonyalı voleybolcular provokasyon bekliyor! Rakiplerinin ‘fair play dışı oyununa’ hazırlanıyorlar” denildi. Özellikle Ebrar Karakurt isim verilerek eleştirildi. Haberde şöye deniyordu: “Ebrar Karakurt maçlarda yaşananlara en aşırı tepkiyi veriyor ve bu durum bazen rakiplerini rahatsız ediyor. Polonya ile Türkiye arasında oynanacak maç öncesinde Stefano Lavarini, oyuncularını ‘kirli oyun’ adını verdiği rakibin provokasyonlarına karşı uyardı.”
Polonya forması giyen voleybolcu Kamila Witkowska ise Ebrar Karakurt’a yüklenerek “Ebrar rakibine karşı aşırı tepki gösteren bir oyuncu. Onun yaptıklarının adil oyuna aykırı olduğunu düşünüyorum. Eğer onu durdurmayı başarırsak davranışları bizi kesinlikle çok daha az rahatsız edecek. Daha sakin oynayabileceğiz” dedi.

Ebrar maçtan önce ‘Polanya’nın Başı Belada’ şarkısını paylaştı.

Ebrar Karakurt’un buna yanıtı maçtan önce sosyal medyasından Dolu Kadehi Ters Tut’un ‘Polonya’nın Başı Belada’ isimli şarkısını paylaşarak oldu.

Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas yıldızlaştı

Maçtan önce başlayan sinir savaşından galip çıkan Türkiye oldu. Melissa Vargas aldığı 24 sayıyla yıldızlaşırken Ebrar Karakurt özellikle ikinci sete damga vurdu. Filenin Sultanları 21-18 yenikken servise gelen Ebrar 6 sayılık seri yakalanmasında başrol oynadı.

Filenin Sultanları’nın iki sayı makinesi Melissa Varga ve Ebrar Karakurt.

Polonya’nın Türkiye kabusu

Karışlaşmayı 3-0 kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Polonya’yı üst üste 4. kez elemeyi başardı. Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası’nda Polonya’yı 2017’de play-off, 2019’da yarı final, 2021 ve 2023’te ise çeyrek finalde eleme başarısı gösterdi. Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda üst üste 5. kez yarı finale yükselen milliler, galibiyet serisini de 13’e çıkardı.

Vargas’ın elini sıkmadılar

Karşılaşma sonrası selamlaşan iki takım birbirlerini tebrik etti. Polonya takımı oyuncuları Melissa Vargas’ın elini sıkmayıp yanından geçerek gitti. Kendi kendinin elini sıkan Vargas, sosyal medyasından bu anları ‘Zafer bayramımız kutlu olsun’ diyerek ve kahkaha emojisi koyarak paylaştı.

Ebrar Karakurt’tan Kamila Witkowska’ya gönderme

Ebrar Karakurt, Instagram’dan Witkowska’ya yanıt verdi.

Ebrar Karakurt, kendisi hakkında açıklamalarda bulunan Polonyalı Kamila Witkowska’yı maç sonrasında unutmadı. Sosyal medya paylaşımında Polonyalı oyuncunun sözlerini alıntılıyarak “3. kez Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’ye elennince kızlar” dedi.

Rakip son Avrupa şampiyonu İtalya

Polonya’yı geçen Filenin Sultanları tüm konstarayonunu İtalya’ya yöneltmiş durumda. İki takım cuma günü Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Paleis 12 Salonu’nda satt 18.00’de karşı karşıya gelecek. Sonuncusu 2021’de olmak üzere tarihinde 3 kez Avrupa şampiyonu olan İtalya, yarı finale set dahi vermeden 7 maçını da kazanarak geldi. İtalya, grup maçlarının yanı sıra son 16’da İspanya’yı, çeyrek finalde ise Fransa’yı 3-0’la geçti. Türkiye, bu yıl Milletler Ligi’nde iki kez karşılaştığı İtalya’yı iki maçta da set vermeden 3-0’lık skorlarla mağlup etti.

Daniele Santarelli: Ülkeme karşı oynamak farklı olacak

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın İtalyan başantrenörü Daniele Santarelli ve takım kaptanı Eda Erdem Dündar yarı finaller öncesinde medya gününde basının karşısına çıktı. Milli takımlar için bu yazın maç takvimi sıkışıklığı nedeniyle çok zorlu geçtiğini vurgulayan Santarelli, “Şu ana kadar milli takımla yaptıklarımdan dolayı çok memnunum. Yarı finale odaklandık. İtalya gibi harika bir takıma karşı yarı final oynayacağız. İyi bir takım olduğumuzu herkese gösterdik. Herkes Türkiye’nin katıldığı her turnuvada sonuna kadar gidebileceğine inanıyor. Bu sebeple seviye bizim için daha da yükseldi. Ülkeme karşı oynamak benim içim farklı olacak ama bu bir spor ve bunlar sporun içinde olan var” dedi.

Daniele Santarelli ve Eda Erdem basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Eda Erdem: Keyif alarak oynuyoruz

Her turnuvanın kendisine ait özel bir hikayesi olduğunu söyleyen Eda Erdem ise şöyle konuştu: “2019 yılı bizim adımıza güzel bir yıldı, şampiyonluk kupasını almaya çok yakındık. Bu yaz bizim için çok iyi geçiyor, eğer başarabilirsek Avrupa Şampiyonası’nda tekrar bu fırsatı elde etmek istiyoruz fakat çok güçlü rakiplerimiz var. İtalya’da onlardan bir tanesi. Harika bir turnuva geçiriyorlar. Avrupa Şampiyonası’nın bu kısmı gerçekten çok zor olacak. İyi bir takımız, çok iyi oyuncularımız var. Herkes birbirini seviyor, saygı duyuyor. Daha iyi voleybol oynamaya ve kendimizi daha da geliştirmeye odaklandık. Türk voleybolunu hem Avrupa hem de dünya sahnesinde daha iyi bir yere getirmek ve herkese gücümüzü göstermek istiyoruz. Bu yıl bizim için tabii ki çok özel bir yıl, Melissa Vargas gibi güçlü bir oyuncu aramıza katıldı. Sahada güzel bir oyun oynuyoruz, herkes eğleniyor. Skor hakkında düşünmüyor; kendimiz için, keyif almak için oynuyoruz.”

Melisa Vargas: Küba'nın istenmeyeni, Türkiye'nin şampiyonuMelisa Vargas: Küba’nın istenmeyeni, Türkiye’nin şampiyonu

Türkiye ilk altının peşinde

Avrupa şampiyonalarında daha önce 2 gümüş, 3 bronz madalyası bulunan Türkiye, FIVB sıralamasında “1” numara olarak katıldığı organizasyonda altın madalyayı hedefliyor. Yarı finalin diğer maçında ise Hollanda ile Sırbistan karşılaşacak. Final maçı pazar günü Brüksel’de yapılacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.