‘Portakallar’ çeyrek finalde, Romanya evine dönüyor

EURO 2024 son 16 turu maçında Hollanda ve Romanya karşı karşıya geldi. Rakibini Cody Gakpo'nun bir ve Donyel Malen'in iki golüyle 3-0 geçen Portakallar çeyrek finale adlarını yazdırdı, Türkiye'ye rakip oldu.

Spor 2 Temmuz 2024
EURO 2024 son 16 turu maçında Romanya'yı üç golle geçen Hollanda çeyrek finale yükseldi.

EURO 2024 son 16 turu maçında E Grubu’nun lideri Romanya, D Grubu’ndan en iyi üçüncüler arasına girerek çıkan Hollanda’yla Münih’teki Allianz Arena’da karşılaştı.

Çeyrek finale yükselme maçına Romanya iyi başladı ancak Hollanda 15’inci dakikadan itibaren oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Dakikalar 20’yi gösterirken Simons’un pasıyla sol kanatta buluştuktan sonra ceza sahasına giren Gakpo, Ratiu’dan sıyrılıp açısını düzeltti ve kaleyi yokladı. Liverpool forması giyen futbolcunun şutunda top filelere gidince Hollanda karşılaşmada 1-0 öne geçti. Karşılaşmada ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci devrede de Hollanda oyunun hakimi olmayı sürdürdü. 54’te Romanya ceza alanı içerisinde inanılmaz bir karambol yaşandı ancak top adeta filelerle buluşmak istemedi.

63’üncü dakikada Gakpo takımı adına farkı ikiye yükseltti ancak filelere giden top VAR’dan gelen ofsayt uyarısıyla gol değeri kazanmadı. 83’te Soldan ceza sahasına giren Gakpo son çizgide Draguşin’den sıyrıldıktan sonra topu altıpas içindeki Malen’a aktardı, Malen da vuruşunda topu ağlara gönderip takımını rahatlattı.

Kalan dakikalarda Romanya tüm riskleri aldı fakat golü bulamadı. 90+3’te yakaladığı geniş boşluğu çok iyi değerlendiren Malen uzun süre topu sürdükten sonra karşı karşıya pozisyondan bir gol daha üretip skoru 3-0’a getirdi ve turun kapılarını ardına kadar açtı.

Karşılaşma bu sonuçla sona erdi. Romanya’yı 3-0’la geçen Hollanda adını çeyrek finale yazdırdı. Hollanda’nın çeyrek finaldeki rakibi A Milli Takım’ımız olacak.

Romanya’nın elendiği maçta Süper Lig’de forma giyen üç futbolcu sahne aldı. 2023-2024 sezonunu Gaziantep FK’de geçiren kaleci Florin Nita ile santrfor Denis Draguş müsabakaya ilk 11’de başladı. Konyaspor’da oynayan Alexandru Cicaldau ise 72’nci  dakikada oyuna dahil oldu. Bir başka Gaziantep FK oyuncusu olan Deian Sorescu ise yedek bekledi.

Karşılaşmanın ardından Rumen taraftarlar turnuvaya veda eden oyuncularını bağrına bastı. Kale arkasında taraftarlarının yoğunlukta olduğu tribünün önüne giden futbolculara taraftarlar alkış ve tezahüratlarla moral verdi.

Hollanda ise bu zaferle birlikte tarihinde sekizinci kez Avrupa Şampiyonası çeyrek finali gördü. Portakallar şimdiye kazar bir kez şampiyon oldu, dört defa yarı final oynadı, iki kez ise çeyrek finalde elendi.

Ronaldo Ronaldo “Son Avrupa Şampiyonam” dedi, gözler Dünya Kupası’na çevrildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.