Potada Dünya Kupası rekorla başladı

2023 Dünya Basketbol Kupası Endonezya, Filipinler ve Japonya'nın ev sahipliğinde oynanan karşılaşmalarla başladı. Filipinler ve Dominik Cumhuriyeti arasında oynanan karşılaşmayı 38 bin 115 taraftar yerinde takip etti ve bu sayı Dünya Kupası tarihine rekor olarak geçti.

Spor 26 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Basketbol Dünya Kupası'nda ilk gün rekorla geride kaldı.

Basketbol Dünya Kupası’nın 19. edisyonu Filipinler, Japonya ve Endonezya’nın ev sahipliğinde başladı. Günün ilk seansında Avustralya ve Finlandiya karşılaştı. İlk yarısı çekişmeli geçen mücadeleye ikinci yarıda ağırlığını koyan Avustralya sahadan 98-72 galip ayrıldı. Avustralya’da Patty Mills 25 sayı ve 8 ribauntla yıldızlaşırken Josh Giddey 14, Joe Ingles 13 sayıyla oynadı. Finlandiya’da Lauri Markkanen’in 19 sayısı yetersiz oldu.

Fenerbahçe, çifte kupalı hocayla kötü ayrıldıFenerbahçe, çifte kupalı hocayla kötü ayrıldı

Büyük çekişmede kazanan Dominik Cumhuriyeti

Kadrosunda NBA yıldızı Karl Anthony Towns’ı bulunduran Dominik Cumhuriyeti, turnuvanın ev sahiplerinden Filipinler’e karşı oynadığı maçla turnuvayı açtı. Manila’daki mücadeleyi 38 bin 115 kişi yerinden takip etti ve bu sayı Dünya Kupası tarihine rekor olarak geçti. Büyük çekişmeye sahne olan ve bir an olsun kopmayan mücadelede Towns’ın önderliğindeki Dominik sahadan 87-81 galip ayrıldı. Towns maçı 26 sayı ve 10 ribauntla tamamlayarak double double yaptı. Filipinler cephesinde Clarkson’ın 28 sayı, 7 ribaunt ve 7 asisti yeterli olmadı.

İşte Dünya Kupası’nda günün sonuçları: 

Angola – İtalya 67-81

Meksika – Karadağ 71-91

Letonya – Lübnan 109-70

Almanya – Japonya 81-63

Mısır – Litvanya 67-93

Kanada – Fransa 95-65

Basketbol ligleri için geri sayım fikstür çekimiyle başladıBasketbol ligleri için geri sayım fikstür çekimiyle başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.