Potanın Perileri İspanya’ya direnemedi

18 Yaş Altı Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek finalinde Potanın Perileri, İspanya’ya 78-64 yenildi ve yarı final biletini rakibine kaptırdı. Türkiye turnuvaya klasman maçlarıyla devam edecek.

Spor 7 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Perilerden turnuvaya veda.

Potanın Perileri, son 16 mücadelesinde Belçika’ya karşı ilk yarısını 17 sayı geride kapadığı maçı çevirmiş ve son 1 dakika 10 saniyedeki Eslem Güler performansıyla galibiyete uzanmıştı.

Bu galibiyetle çeyrek finale ulaşan milliler İspanya’ya rakip oldu. Konya’da düzenlenen turnuvanın üçüncü çeyrek final maçında İspanyollar hızlı bir başlangıç yaptı. İber ekibi ilk çeyreği 26-15 önde tamamladı. İkinci çeyrekte farkı kapama çabaları karşılıksız kalan milliler 20 dakika sonunda 46-33 gerideydi.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli oldu: İşte temsilcilerimizin rakipleriBasketbol Şampiyonlar Ligi’nde gruplar belli oldu: İşte temsilcilerimizin rakipleri

İspanyollar ikinci yarı başında farkı bir ara 20 sayıya kadar çıkardı ve maç kopma noktasına geldi. Ancak milliler farkı azaltmayı başardı ve son çeyreğe 15 sayı farkla girildi. Son çeyrekte de oyunda dengeyi koruyan İspanya sahadan 78-64 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdıran ekip oldu. İspanya’da Iyana Martin 24 sayı, 7 asist ve 5 ribauntla oynadı. Ariadna Termis 17 sayıyla etkili oldu. Millilerde Ceren Akpınar 25 sayı kaydetti. Elif İstanbulluoğlu ise 12 sayı ve 15 ribauntla double double yaptı.

İspanyollar 8 Temmuz Cumartesi saat 21.30’da Fransa ile finale çıkmak için mücadele edecek. Millilerse 16.30’da Letonya ile klasman mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

Anadolu Efes transferde bombayı patlattı: Darius Thompson!Anadolu Efes transferde bombayı patlattı: Darius Thompson!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.