Potanın Perileri kötü başladı

2023 Avrupa Şampiyonası D Grubu ilk maçında ilk maçında Türkiye, son şampiyon Sırbistan'a 71-63 yenildi.

Spor 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Türkiye, son şampiyon Sırbistan'ı maç boyunca kovaladı ama yetişemedi.

Slovenya ve İsrail’in ortaklaşa ev sahipliğinde düzenlenen FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın macerası iyi başlamadı. Potanın Perileri D Grubu’ndaki ilk maçında son Avrupa şampiyonu Sırbistan’a 71-63 yenildi. Maç karşılıklı basketlerle başladı. Son derece iyi mücadele eden Potanı Perileri, koçluğunu Fenerbahçe ile Euroleague kupasını kaldıran Marina Maljkovic’in yaptığı Sırbistan’ın farkı açmasına için vermedi. İlk periyod 22-21 Sırbistan’ın üstünlüğüyle sona erdi. İkinci 10 dakikada karşılıklı basketler sürdü. İlk yarının son dakikalarını daha iyi oynayan Sırbistan devreye 37-3 önde girdi.

WNBA’de sarı-lacivert haftaWNBA’de sarı-lacivert hafta

Üçüncü periyotta Potanın Perileri’nden McCowan’ın 4. faulünü alması Türkiye’yi etkiledi. Sırbistan farkı daha da yükseltti: 58-52
Son 10 dakikada Türkiye’nin Sırbistan’ı yakalama çabaları sonuçsuz kaldı. Farkı indermeyi başaramayan Potanın Perileri sahadan 71-63 yenik ayrıldı. Türkiye’nin en skorer ismi 12 sayıyla devşirme oyuncu McCowan oldu. Sevgi Uzun, Olcay Çakır Turgut ve Alperi Onar da 10 sayıyla oynadı. Ay-yıldızlılar, EuroBasket D Grubu ikinci maçında bugün Macaristan ile karşılaşacak. Saat 13.15’te başlayacak olan mücadele Stozice Arena’da oynanacak.

Sultanlar Polonya'ya direnemedi! Fenerbahçe detayı... Peki bu mağlubiyetin Sultanlar için anlamı ne?Sultanlar Polonya’ya direnemedi! Fenerbahçe detayı… Peki bu mağlubiyetin Sultanlar için anlamı ne?

Tilbe’den kötü haber

TBF’den yapılan açıklamaya göre Sırbistan maçında sakatlık yaşayan Tilbe Şenyürek turnuvaya devam edemeyecek. Federasyonun resmi sitesinde yer alan açıklamada “Sırbistan ile oynanan müsabakanın ardından A Kadın Milli Takım Doktorumuz Berhan Bayram tarafından gerçekleştirilen kontroller sonrasında Tilbe Şenyürek’in, sol arka alt adalesinde kısmi yırtık bulunduğu teşhis edilmiştir” sözlerine yer verildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.