Premier Lig karıştı: VAR kayıtları açıklansın!

Liverpool, Tottenham maçı sırasında nizami golünün ofsalt nedeniyle iptal edilmesinin peşini bırakmıyor. Kulüp VAR kayıtlarının açıklanmasını istedi.

Spor 3 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Tottenham- Liverpool maçında yaşanan ofsayt skandalı PRemier Lig'in birinci gündemi.

İngiltere Premier Lig’in 7. haftasında Tottenham, sahasında Liverpool’u konuk etti. Konuk takım sahada 9 kişi kalırken uzatma dakikalarında yediği golle karşılaşmayı 2-1 kaybetti. Maçtan sonra Liverpool isyandaydı. Çünkü maç 0-0 iken Luis Diaz ile buldukları nizami gol kalkan ofsayt bayrağı sonrası hakem Simon Kuper tarafından iptal edilmişti.

VAR’da skandal!

Pozisyonun incelemesinde bir skandal yaşandı. VAR’daki hakemler Darren England ve Dan Cook, gol kararı verildiğini zannederek, kulaklıktan hakeme ‘Kararın doğru’ dediler. VAR’daki hakemler golün iptal edildiği anladıklarında durum çok geçti. Oyun başlamıştı ve geri dönülmesi mümkün değildi.

Manchester'da yas, Liverpool'da isyan, Arsenal'da sevinçManchester’da yas, Liverpool’da isyan, Arsenal’da sevinç

Hakemler 48 saat önce yolculuk yapmış

VAR hakemleri Darren England ve Dan Cook’un Tottenham- Liverpool maçından 48 saat önce Birleşik Arap Emirlikleri’nde El Ain-Sharjah karşılaşmasında görev aldığı ortaya çıktı. İkilinin, 6 saatlik uçak yolculuğu yaptığı öğrenildi.

İki hakemin maç görevleri iptal edildi

Liverpool’dan özür dileyen İngiltere Hakem Kurulu, Tottenham-Liverpool maçının 34. dakikasında Luis Diaz’ın iptal edilen golünde verilen kararın yanlış olduğunu açıkladı. Darren England ve Dan Cook’un diğer maçlardaki görevlerinden alındığını duyurdu.

Nihat Özdemir, Fenerbahçe'nin çağrısına yanıt verdi: Mehmet Büyükekşi...Nihat Özdemir, Fenerbahçe’nin çağrısına yanıt verdi: Mehmet Büyükekşi…

Liverpool VAR kayıtlarını istedi

Ancak açıklamalar Liverpool’u tatmin etmedi. Sky’da yer alan habere göre; yaşanan skandal sonrası harekete geçen Liverpool, iptal edilen gole ilişkin VAR kayıtlarını istedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.