Premier Lig’de bir kez daha VAR kayıtları açıklandı

Premier Lig'de Newcastle United - Arsenal ve Fulham - Manchester United maçlarında verilen kararlar çok tartışıldı. Premier Lig Hakem Kurulu karşılaşmaların VAR kayıtlarını açıkladı.

Spor 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Arsenal'in 1-0 kaybettiği Newcastle United maçındaki karar tartışma konusu oldu.

Premier Lig’de 4 Kasım’da oynanan Newcastle United’ın Arsenal’ı 1-0 mağlup ettiği maçta Anthony Gordon’ın attığı golde Arsenal cephesi topun dışarıdan çevrildiğini ve kale sahasındaki pozisyonda Joelinton’un Gabriel’e faul yaptığını iddia etti.

Arsenal menajeri Mikel Arteta, hakem Stuart Attwell ve VAR hakemlerini sert sözlerle eleştirdi. Arteta, “Dünyanın en iyisi olduğunu söylediğimiz Premier Lig’de bu yaşananlar utanç verici. 20 yıldır bu ülkede yaşıyorum ve şu an utanıyorum. Bu bir rezalet ve riske atılacak çok şey var. Burada her hafta inanılmaz şeyler yapmaya ve en üst seviyede olmaya çalışıyoruz. Yeterince iyi olmadığımızda ellerimi kaldırıp sorumluluğu alıyorum. Sonuç, bu ligin ihtiyaç duyduğu seviyeye ve bu ligdeki rekabete hiç yakın değil. Bu durumun bir parçası olmaktan utanıyorum” dedi.

Arsenal’dan hakemlere tepki: Cevap gecikmediArsenal’dan hakemlere tepki: Cevap gecikmedi

Aynı gün oynanan ve Manchester United’ın Fulham’ı 1-0 mağlup ettiği maçta ise Scott McTominay’in attığı gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Maçı uzatmalarda bulduğu golle 1-0 kazanan United cephesi de bu karara tepki gösterdi.

Webb yayıncı kuruluşta kayıtları açıkladı

Premier Lig Hakem Kurulu Başkanı Howard Webb, bu iki maçta tartışılan pozisyonların VAR kayıtlarını açıkladı. Webb, ligin yayıncı kuruluşlarında çıktığı programda VAR kayıtlarıyla ilgili konuştu.

VAR kayıtları açıklandı, Liverpool tekrar istedi! Hatayı fark edince küfür etmişVAR kayıtları açıklandı, Liverpool tekrar istedi! Hatayı fark edince küfür etmiş

İlk kayıtlar Tottenham – Liverpool maçından sonra açıklanmıştı

Premier Lig’de geçen ay oynanan Tottenham – Liverpool maçında VAR skandalı yaşanmıştı. VAR, Liverpool’un bulduğu golde ofsayt olmadığını tespit etmesine rağmen saha içi kararın gol iptali olduğunu unutup kararı onaylayarak golün geçerlilik kazanmamasına sebep olmuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.