Premier Lig’in zirvesinde Topçu akını: City üst üste 2. kez yıkıldı

Premier Lig’in 8. haftasında kapanış büyük bir maça sahne oldu. Şampiyonluk yolunda iddialı iki takım Arsenal ve Manchester City Londra’da karşılaştı. Arsenal maçı Gabriel Martinelli’nin 87. dakikada attığı golle kazandı.

Spor 9 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Gabriel Martinelli attı, Arsenal 8 sene sonra City'yi yendi.

Arsenal ve Manchester City geçen sezon şampiyonluk yarışı vermişlerdi. Yarışı uzun süre önde götüren Arsenal son haftalarda aldığı olumsuz sonuçlarla rakibine direnememişti. İki takım bu sezona da zirvenin en büyük favorileri olarak başladılar. Büyük karşılaşma dün akşam oynandı. Ligin ilk devresindeki müsabakaya Arsenal’ın Emirates Stadyumu ev sahipliği yaptı.

Mücadele iki takımın orta saha mücadelesi şeklinde başladı. Kıran kırana geçen fiziksel oyunda birbirine üstünlük kuramayan ekipler devreyi berabere tamamladı. Özellikle Arsenal’ın geriden pasla çıkma ısrarını cezalandırmak isteyen City birkaç kez bu yolla tehlike yaratmaya yaklaşsa da başarılı olamadı. Arsenal cephesi ikinci yarıya daha iyi başladı. Bu başlangıç maçın akışını ve skorunu değiştirmedi. Son dakikalara 0-0 girildi. 87. dakikada Thomas Partey’in uzun gönderdiği topu Takehiro Tomiyasu Kai Havertz’e indirdi. Havertz topu kontrol etti ve geriden gelen Gabriel Martinelli’nin önüne bıraktı. Martinelli’nin şutunda top Nathan Ake’ye çarptı, Ederson’u yanılttı ve ağlara gitti.

Arsenal bu golle karşılaşmayı 1-0 kazanmayı başardı. Mikel Arteta ve ekibi 12 maçtır yenildiği rakibine karşı kazanarak şeytanın bacağını kırdı. Topçular, Manchester City’ye karşı 2015 senesinden bu yana ilk kez bir Premier Lig galibiyeti elde etti. City ise Aralık 2018’den bu yana ilk kez üst üste 2 Premier Lig maçı kaybetti.

Premier Lig’de beraberliklerin günü

Ada’da 16.00 seansı 3 maça sahne oldu. Brighton ve Liverpool arasındaki mücadele büyük heyecana sahne oldu. 20. dakikada Simon Adingra Brighton’ı öne geçirdi. Mo Salah ilk yarının sonuna damgasını vurdu. 40. ve 45. dakikalarda (ikincisi penaltıdan) topu ağlarla buluşturan Mısırlı takımını öne geçirdi. Brighton pes etmedi ve 78’de Lewis Dunk’la beraberliği yakalayıp bir puanı kurtardılar.

Günün 2-2 biten bir diğer maçına Londra ev sahipliği yaptı. West Ham United 8. dakikada Soucek’le öne geçti. Newcastle United’da Alexander Isak 57 ve 62’de attığı gollerle takımını öne geçirdi. Ancak maça noktayı koyan isim Mohammed Kudus oldu. 89’da gelen gol takımların sahadan 1’er puanla ayrılmasını sağladı.

Günün bir diğer maçında Wolverhampton sahasında Aston Villa’yla karşılaştı. 53’te Hwang Hee-chan’ın golüne Villa cephesinden Pau Torres 55’te yanıt verdi. Wolves’ta Mario Lemina 90+4’te kırmızı kart gördü. Maç 1-1 bitti.

90+'larda Manchester United döndü!90+’larda Manchester United döndü!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.