PSG, 12. kez Fransa’nın en büyüğü

Fransa Ligue 1'de 70 puanlı PSG, Monaco'nun Lyon'a deplasmanda 3-2 kaybedip 58 puanda kalmasıyla beraber bitime üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Spor 29 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Ligue 1'de PSG rüzgarı sürdü.

Fransa Ligue 1’de son iki sezonun şampiyonu PSG, haftaya 69 puanla başladı. Le Havre önünde alınacak galibiyetle şampiyonluğunu ilan edecek ekip sahadan beraberlikle ayrılabildi. Ancak bu sonuç umutların bittiği anlamına gelmiyordu. Öyle ki Monaco’nun Lyon gibi zorlu bir deplasmanda yaşayacağı puan kaybı başkent ekibini şampiyon yapacaktı.

Monaco maça iyi başladı. Wissam Ben Yedder 1. dakika dolmadan golü buldu. Ancak Alexander Lacazette 22. dakikada durumu dengeledi. Said Benrahma 26. dakikada takımını öne geçirdi. Monaco 60’ta Ben Yedder’le yeniden beraberliği sağladı. Monte Carlo sakinlerini yıkan gol 84. dakikada Malick Fofana’dan geldi. Fofana’nın golüyle Lyon sahadan 3 puanla ayrıldı, Monaco kaybetti, PSG şampiyonluğunu ilan etti.

PSG, bu sonuçla beraber Fransa tarihinde 12. kez şampiyon oldu. Geçen sezonki şampiyonlukla Fransa tarihinin en çok şampiyon olan takım unvanını Saint Etienne’den alan PSG, böylece rakibiyle arasındaki farkı da bir adım daha açmış oldu. Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 1 Mayıs Çarşamba akşamı Borussia Dortmund’a karşı ilk maçına çıkacak PSG, son 12 sezondaki 10. şampiyonluğunu kutladı.

Lille’de Yusuf’un günü

Avrupa kupalarına katılım potası için mücadele veren Lille, Metz’e konuk oldu. 23. dakikada Giorge Mikautadze’nin penaltıdan golüyle geri düştüler. 31. dakikada Ismaily beraberliği sağladı. 44. dakikada sahneye çıkan milli futbolcu Yusuf Yazıcı takımını öne geçirdi ve 3 puanı getiren gol oldu. Lille, Brest’in Rennes’i 5-4 yendiği haftada 3. sıradaki rakibini 1 puan geriden takip etti.

Ligue 1’de günün diğer sonuçları:

Lorient-Toulouse 1-2

Clermont-Reims 4-1

Strasbourg-Nice 1-3

Marsilya-Lens

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.