PSG tarafından Osimhen açıklaması: Teklif yapmadık

Victor Osimhen yazın en çarpıcı transferlerinden biri olarak Galatasaray kadrosuna katıldı. Oyuncuyla ilgilendiği iddia edilen kulüplerden PSG'nin futbol danışmanı Luis Campos oyuncuya teklif yapmadıklarını açıkladı.

Spor 13 Eylül 2024
Victor Osimhen, PSG'den teklif almamış.

Victor Osimhen şüphesiz Türk futbol tarihinin gördüğü en ilgi çekici transfer oldu. Kulübü Napoli ile ipleri koparan oyuncunun takımdan ayrılacağı belliydi. Ancak ne Napoli Avrupa’dan istediği alıcıyı bulabildi ne de oyuncunun gönlü Suudi Arabistan’a gitmeye razı geldi. El Ahli ile anlaşma noktasına gelen oyuncu ve kulüp tarafının işlerini Napoli’nin son anda 5 milyon euro daha istemesi bozdu.

Oyuncu için Avrupa’da en fazla uğraşan kulüp Londra ekibi Chelsea oldu. Ancak Maviler bile Napoli’nin isteklerine yanıt vermekten uzak kaldı. Kulüple anlaşma noktasına gelseler de Victor Osimhen’in haftalık 500 bin pound maaş isteğini geri çevirmek durumunda kaldılar. Böylelikle Osimhen bir anda Napoli’nin elinde kaldı. 30 Ağustos gecesi gelip beş büyük ligde transfer dönemi kapanınca Napoli elinde Romelu Lukaku ve Victor Osimhen’in ikilisiyle kalmıştı. Antonio Conte’nin kesin tercihi Lukaku’ydu. Yani Osimhen ya altı ay boyunca futbol oynamayacak ya da transfer tahtası açık ülkelerden birinde futbol oynayacaktı.

Roma'da her yol transfere çıkmadı: Zalewski çıkmazıRoma’da her yol transfere çıkmadı: Zalewski çıkmazı

O ülkelerden Türkiye’de Galatasaray devreye girdi. Galatasaray’la yakın ilişkileri olan menajer Gardi oyuncusunu sarı-kırmızılılara önerdi ve anlaşma gerçekleşti. Galatasaray yalnızca yakın tarihin değil Türk futbol tarihinin en acayip imzalarından birini attı. Süreç içinde adı Osimhen’le en fazla anılan kulüplerden PSG sessizliğini bozdu. PSG’nin danışmanlarından Luis Campos oyuncuya teklif yapmadıklarını dile getirdi. Campos “Açıkçası Osimhen olasılıklardan biri olarak analiz edildi. Sonuç olarak Gonçalo Ramos, Kolo Muani ve Marcos Asensio’dan çok memnun kaldık” dedi.

Campos “Osimhen’e teklif yapıldı mı?” sorusuna “Hayır. Onu Charleroi’dan Lille’e getirdiğimden beri beni Osimhen’le ilişkilendiriyorlar. Onu 16 yaşından beri tanıyorum. Harika bir ilişkimiz var ve birbirimize de çok saygı duyuyoruz” diye yanıt verdi. Yaz başından itibaren PSG oyuncunun gitmek istediği takım olarak addediliyordu. Ancak Osimhen önce Napoli’de kaldı, ardından bir yıl kiralık olarak Galatasaray’ın yolunu tuttu.

Victor Osimhen Galatasaray'da: Maliyeti açıklandıVictor Osimhen Galatasaray’da: Maliyeti açıklandı

Galatasaray'ın Osimhen imzası dünya basınında: Yaz transferinin pembe dizilerindenGalatasaray’ın Osimhen imzası dünya basınında: Yaz transferinin pembe dizilerinden

Dünyanın en değerli dördüncü santrforu Galatasaray'da: Victor Osimhen!Dünyanın en değerli dördüncü santrforu Galatasaray’da: Victor Osimhen!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.