Ralph Schumacher’e göre Daniel Ricciardo F1’e dönüyor

Geçtiğimiz hafta sonu İngiltere'de Red Bull'la deneme sürüşlerine katılan Avustralyalı pilot Daniel Ricciardo, Ralph Schumacher'e göre AlphaTauri'de Nyck De Vries'in yerine geçecek.

Spor 11 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Daniel Ricciardo gride dönüyor.

Avustralyalı pilot Daniel Ricciardo geçen sezon McLaren adına yarıştıktan sonra bu sezon F1 gridinde yer alamadı. Ricciardo eski takımı Red Bull’la anlaştı ve yoluna Red Bull sporcusu olarak devam etti.

Söz konusu Red Bull’la alakalı son haftalarda çeşitli söylentiler dolaşıyor. Buna göre şampiyona lideri Max Verstappen dışında hiçbir sürücünün koltuğu garantide değil. Söylentilerden biri son haftalarda zorlanan Sergio Perez’in yerini yerini AlphaTauri pilotu Alex Albon’un alacağı yönündeydi. Helmut Marko söz konusu iddiaya “Planlarımız arasında böyle bir şey yok” diyerek yanıt verdi.

Formula 1’de adres değişti kazanan değişmedi: Hamilton’ın evinde Verstappen güldüFormula 1’de adres değişti kazanan değişmedi: Hamilton’ın evinde Verstappen güldü

Red Bull hakkında bir diğer iddia ise daha gerçekçi. Buna göre Daniel Ricciardo, iyi bir performans ortaya koyamayan çaylak pilot Nyck De Vries’in yerini alacak. Söz konusu değişim ağustos arasından sonraki Hollanda GP’sinde gerçekleşecek. Konuyla alakalı Marko “Haftaya bir testimiz var ve duruma bakacağız” dedi.

Bu yorum üzerine konuşan eski F1 pilotu Ralph Schumacher ise “Eminim ki karar verilmiş. Nyck için üzücü çünkü muhtemelen Zandvoort’ta olmayacak ancak Daniel Ricciardo ve takım için güzel bir şey. Alpha Tauri biraz tecrübeden faydalanabilir. Hiçbir şey net değil ancak her şey mümkün” şeklinde konuştu. Alex Albon’un performansıyla alakalı da konuşan Helmut Marko”Gerçekten çok iyi performans gösteriyor ancak ne yazık ki 2025’e kadar Williams’la sözleşmesi var” dedi.

Karteller topun başına geçti!Karteller topun başına geçti!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.