Real Madrid sol bekini Almanya’dan getiriyor

LaLiga ekiplerinden Real Madrid, sol bek pozisyonuna Bayern Münih'in Kanadalı yıldızı Alphonso Davies'i transfer etmek istiyor.

Spor 15 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Real Madrid'in sol bek hedefi Bayern'in yıldızı.

Alphonso Davies, Bayern Münih’te gösterdiği performansla beraber dünyanın en iyi sol beklerinden biri olarak gösteriliyor. Genç oyuncularla yıldızlar karması oluşturmak isteyen ve bu yolda emin adımlar atan Real Madrid de sol bek pozisyonunu Kanadalı yıldızla güçlendirme amacında.

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano’nun aktardığı bilgiye Madrid, 2024 yazında Davies için hamle yapacak. Aynı haber Marca’nın kapağında da yer aldı. 23 yaşındaki Davies, 2019 yazında Vancouver’dan 14 milyon euro karşılığında Bavyera ekibinin yolunu tutmuştu. Burada başarı üstüne başarı yaşayan oyuncu değerini katladı. An itibarıyla Transfermarkt verilerine göre 70 milyon euro değeri olan oyuncu bu sezon tüm kulvarlarda toplam 18 maça çıkarken 3 asist yapma başarısı gösterdi.

Sol bek pozisyonu Real Madrid için bir süredir sıkıntı teşkil ediyor. Öyle ki geçen sezon bir ara normalde pozisyonu orta saha olan genç isim Eduardo Camavinga bile Carlo Ancelotti tarafından söz konusu yerde görev aldı. Ferland Mendy’nin sakatlık geçmişi ve Fran Garcia’nın potansiyeli düşünüldüğünde Madrid için olası Davies hamlesi uzun vadede son derece mantıklı bir yatırım olarak görünüyor.

Real Madrid’de iç transfer bitmez: Fede ValverdeReal Madrid’de iç transfer bitmez: Fede Valverde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.