Rıza Çalımbay sakatlıkların sorumlusunu buldu: Burak Yılmaz…

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay kritik Fenerbahçe derbisi öncesi açıklamalarda bulundu. Çalımbay takımda bunca sakatlığı bulunan oyuncu olmasının sebebinin Burak Yılmaz olduğunu belirtti.

Spor 8 Aralık 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Rıza Çalımbay sakatlıkların sebebini Burak Yılmaz'ın getirdiği antrenörlere bağladı.

Beşiktaş sezona Şenol Güneş yönetiminde istediği gibi başlayamadı. Konferans Ligi’ndeki Lugano maçı Güneş yönetiminin sonu olurken 2-0’dan 3-2’ye gelen maç sonrası yönetim seçim kararı aldı. Güneş ardından göreve gelen Burak Yılmaz da Bodo/Glimt mağlubiyeti sonrası görevinden istifa etti. Yılmaz yerine göreve kulübün efsane isimlerinden Rıza Çalımbay geldi. Kara Kartal Çalımbay yönetiminde çıktığı ilk 3 lig maçında mağlubiyet yüzü görmedi.

3 Aralık’ta seçime giden kulüpte yeni başkan Hasan Arat oldu. Arat yönetimi ilk aşamada Rıza Çalımbay’la devam kararı alırken ilk resmi maç iç sahadaki Fenerbahçe derbisine denk geldi. Yarın akşamki kritik mücadele öncesi Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programına katılan Rıza Çalımbay çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hasan Arat mazbatasını aldı, birlik mesajı verdiHasan Arat mazbatasını aldı, birlik mesajı verdi

Çalımbay öncelikle Sergen Yalçın’ın adeta ellerinde büyüdüğünü ifade ederken takımdaki en yakın arkadaşının Metin Tekin olduğunu söyledi. 17 Nisan 2005’te Kadıköy’de oynanan ve Pancu’nun kaleye geçtiği, Beşiktaş’ın 4-3 kazandığı maçla alakalı konuşan Çalımbay “Fenerbahçe namağlup şampiyonluğa gidiyordu. Herkes bizi yeneceklerini düşünüyordu. Çok iyi maç oluyordu, kalecimiz kırmızı kart gördü. Biz de en zararsız yerden alalım diye Pancu’yu kaleye geçirdik. 11 kişiyle yapamadığımız şeyi 10 kişiyle yaptık. Herkes çok iyi konsantre oldu” dedi.

‘Bu kadar sakatlanan oyuncu grubu görmedim’

Çalımbay takımdaki sakatlıkların fazlalığından dem vurarak “Enkaz devraldım demiyorum ama ben hayatımda bu kadar sakatlanan oyuncu grubu görmedim. Şu an 9-10 sakat var. Hepsi aynı yerden sakatlanıyor; grade 1, grade 2. ‘Bıktım bunlardan’ dedim. Club Brugge maçına çok üzüldüm. Yenilgiye değil, oyuncu bulamadığımıza üzüldüm. Belki Burak Yılmaz’ın getirdiği antrenörlerden dolayı olabilir; takımı bir an önce hazır hale getirelim diye. Fenerbahçe maçına 11 buluruz ama bazı oyuncuları farklı yerlerde oynatmak zorunda kalabiliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Kartal'ın derbide kanadı kırık: Omar için karar maç günüKartal’ın derbide kanadı kırık: Omar için karar maç günü

Devre arası transfer dönemiyle alakalı konuşan Çalımbay iyi oyuncuların maliyetli olduğuna dikkati çekti. Çalımbay yarınki derbiyle alakalı “Bizim galibiyete çok ihtiyacımız var. İşimiz zor ama zoru kolay yapmak için kazanmamız lazım. Kazanmaktan başka düşüncemiz yok. Gerekirse kazanmak için tüm riskleri alacağız. Taraftarı da kazanmak için kazanmamız lazım. Beşiktaş taraftarı önündü oynamak da çok güzel ama bizim işlerin iyi ve kötü yanları var. Taraftarı arkana almak çok önemli, maç başlangıçları çok önemli” ifadelerini kullandı.
Çalımbay ayrıca göreve daha erken gelebilmiş olmayı umduğunu belirtip “Bu sene kopma diye bir şey yok. Hem lig hem kupa var. 3’üncü olursanız Şampiyonlar Ligi’ne gidebiliyorsunuz. Hedef çok. Birkaç transfer yapabilirsek iyi olur; fazla değil, birkaç” diye konuştu.

Başkanlık seçimi hakkında da konuşan deneyimli teknik direktör “Duruşuyla, ciddiyetiyle her şeyini belli ediyor. Aramız da çok iyidir. Liderlik vasfı çok önemli ve Hasan Arat’ta o var. ‘Süleyman Seba’nın evini alacağız’ demesi en mükemmeliydi. Beşiktaş’a da yakışır bir kongre süreci oldu” şeklinde konuştu.

PFDK'dan yine ceza yağdı, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor nasibini aldıPFDK’dan yine ceza yağdı, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor nasibini aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.