Rıza Çalımbay’dan Burak Yılmaz’a yanıt

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kendisi hakkında suçlamalarda bulunan Burak Yılmaz ve Kamerunlu futbolcu Vincent Aboubakar hakkında açıklama yaptı.

Spor 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Rıza Çalımbay, "Burak Yılmaz'ın biraz daha sakin olması lazım" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı kulüpten olaylı şekilde ayrılan Burak Yılmaz kendisiyle ilgili eleştirilerine cevap verdi. S Sport’a konuşan Çalımbay, “Burak yeni başladı, hata yapabilir, yanlış konuşabilir. Benim öğrencimdi hatta onu Trabzonspor’a gönderen benim. Bunlar olabilir, antrenörlük öyle kolay değil. Burak’ın biraz daha sakin olması lazım. İstiyorsa ileride çok iyi antrenör olabilir” dedi.

Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay için ‘Kanal kanal geziyor’ demişti

Beşiktaş’ın Antalyaspor’a yenildiği maçın ardından basın mensuplarına konuşan Burak Yılmaz, Çalımbay’ı kastederek “Kanal kanal gezip Beşiktaş’ın başına geçmek istiyorlar” demişti. Yılmaz, gazetecile Attila Gökçe’ye de şu açıklamayı yaptı: “Kulüpten ayrıldıktan 5 dakika sonra Rıza Çalımbay içeri girdi. Bunlara alışmak lazım.”

Burak Yılmaz bir hışımla geldi geçti: Yönetimle Aboubakar polemiğiBurak Yılmaz bir hışımla geldi geçti: Yönetimle Aboubakar polemiği

Rıza Çalımbay’ın açıklamaları özetle şöyle…

Takım beraber yemek yiyecek: Oyuncular seçim sürecinden etkilenmez. Bizim yapmamız gereken şey maç kazanmak. Herkesle konuşuyoruz, adaylara takımla ilgili bilgiler de veriyoruz. Güzel bir yarış olacak. Kim kazanırsa kutlayacağız. Takım hep beraber yemek yiyecek. Geçen maçta soyunma odasına girdim, Ghezzal ağlıyor. Arkadaşları çevresine toplanmış, teselli ediyor. ‘Oynama, daha kötü olur’ dediler. Öyle ikna ettiler oynamadı.

Tek sıkıntımız sakatlıklar: Rebic’le konuştum, çok iyi oyuncu olduğunu, şu an sadece yüzde 40’ını gösterdiğini söyledim. Aynısını Rosier’e de belirttim. Bu takım geçen sezon 15 maç kaybetmeme serisi yaptı. Çok iyi şeyler olacağına inanıyorum, tek sıkıntımız sakatlar. Başakşehir maçında takımın bütünleşmesi harikaydı. Aralarında ‘Bu maçı kazanmamız lazım’ diye konuşmalar yaptılar. Geçmişte birçok takımla başarılar elde ettim ama Beşiktaş ayrı, Beşiktaş bambaşka. Beşiktaş’a geldiğinde tek hedef şampiyon olur.

Aboubakar’ın ağrısı sürüyor: Aboubakar’a hazır mısın dedim? ‘Yok ayağım ağrıyor’ dedi. Başka da bir şey konuşmadım.

Aboubakar iddiaları bitmiyor: Avans nereye gitti? Transfer mi oluyor?Aboubakar iddiaları bitmiyor: Avans nereye gitti? Transfer mi oluyor?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.