Rizespor’un çıkışı sürüyor… Son kurban Karagümrük

Geçen hafta Trabzonspor'u deplamsanda deviren Rizespor evinde Karagümrük'ü yeni transfer Varesanoviç'in golüyle geçti.

Spor 2 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Rizespor maç fazlasıyla cuma gecesini lider kapadı.

İlk iki haftayı bir puanla geçen Rizespor Trabzonspor deplasmanında kazandığı 3 puanla moral buldu. Kendi sahasında Karagümrük’ü konu eden Karadeniz takımının amacı seyircisi önünde kazanmaktı.
Rize’de sahanın kötülüğü yüzünden bir türlü iyi futbol oynanmadı. İki takım pas yapmakta ve pozisyona girmekte zorlandı. 16’da Varesanovic’in ara pasında, Benhur Keser, Karagümrük kalecisini geçti ancak vuruşu auta gitti.

Manchester United'ta ilk Türk! Altay Bayındır Fenerbahçe'ye kazandırarak gittiManchester United’ta ilk Türk! Altay Bayındır Fenerbahçe’ye kazandırarak gitti

21’de Taha Şahin’in sağ taraftan ceza sahasına ortasına iyi yükselen Olawoyin’in kafası az farkla dışarı çıktı. Ev sahibinin ataklarından sonra Karagümrük 45’te Adnan Uğur’un yaklaşık 35 metreden sert şutuyla gole yaklaştı ancak kaleci Gökhan Akkan topu kornere çeldi. Bu atağın dönüşünde ev sahibi golü buldu. 45+1’de hızlı gelişen atakta Mithat Pala yaklaşık 50 metre topu sürdükten sonra ceza yayı üzerindeki Varesanovic’i gördü. Onun vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. İlk yarı 1-0 Rizespor’un üstürlüğüyle sona erdi.

Konferans Ligi'nde Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın rakipleri belli olduKonferans Ligi’nde Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın rakipleri belli oldu

İkinci yarıda Rizespor üstünlüğünü korumak Karagümrük ise beraberliği sağlamak istiyordu. 52’de Varesanovic, 65’te Olawoyin ile gola yaklaşan Rizespor bu pozisyonları değerlendiremedi. Bu dakikadan sonra hakimiyet konuk takıma geçti. Baskısını arttıran Karagümrük 69’ta Lasagna ve 73’te Serdar Dursun’un kafa vuruşlarına gole çok yaklaştı. Ancak iki pozisyonda kaleci Gökhan Akkan harika kurtarışlar yaptı. Mücadele, Rizespor’un 1-0 üstünlüğü ile noktalanırken Karadeniz ekibi puanını 7’ye çıkardı ve maç fazlasıyla cuma gecesini lider kapattı. Karagümrük’se 4 puanda kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.