Roglic’in 2024 hedefleri belli oldu

Bisikletin önde gelen isimlerinden Primoz Roglic’in gelecek sene başlıca hedefleri belli oldu. Programda Fransa önemli yer kaplıyor.

Spor 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Deneyimli bisiklet sporcusu Roglic'in hedefleri belli.

Bisiklet sporunun önde gelen isimlerinden Sloven Primoz Roglic’in 2024 takviminde hedef belirlediği yarışlar ortaya çıktı. Ülkesi basınının haberine göre son Giro d’Italia kazananı başarılı sporcu, takvimde Fransa’ya yoğunlaşacak.

Bisiklet, sporun doğası gereği icra edenlerin sezonun tüm yarışlarına yüzde yüzlerini vererek odaklandıkları bir branş değil. Hal böyle olunca belli sezonlarda belli turlar hedefleniyor. Bunlardan en öne çıkanı Roglic’in de 2024 listesinde olan Fransa Bisiklet Turu. Tur, gelecek sene ilk defa Paris’te bitmeyecek. Bunun sebebi de Roglic’in takvimine aldığı bir diğer önemli spor organizasyonu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları. Sloven basınının iddiasına göre Roglic’in Paris’te yol yarışını mı yoksa salon bisikletini mi tercih edeceği henüz belli değil.

Roglic’in hedefleyeceği belirtilen yarışlar arasında Belçika’nın ev sahipliğindeki Liege Bastogne var. Bunun dışında İsviçre Turu da 34 yaşındaki Jumbo Wisma sporcusunun hedeflerinden bir diğeri. Roglic’in sezonu İsviçre’deki Dünya Şampiyonası yarışıyla beraber noktalaması bekleniyor.

Türkiye Bisiklet Turu kademe atladıTürkiye Bisiklet Turu kademe atladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.