Rybakina, Brisbane’de şampiyon

Brisbane'de düzenlenen WTA Turnuvası finalinde Elena Rybakina iki set sonunda Aryna Sabalenka'yı mağlup etti ve zafere ulaştı.

Spor 8 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Rybakina'dan net galibiyet ve kupa.

2024 tenis sezonunun heyecanı Brisbane’de başladı. Kadınlarda geçen sezonun da öne çıkan iki ismi Elena Rybakina ve Aryna Sabalenka karşı karşıya geldi. İkili arasındaki daha önce oynanan yedi maçında beşinden galip ayrılan Sabalenka bu kez adeta duvara çarptı. 4 numaralı Rybakina rakibine büyük üstünlük kurduğu iki setin sonunda 6-0 ve 6-3’le zafere uzandı ve şampiyonluk sevinci yaşadı.

Rybakina “Geçen yılki harika hafta ve harika sezon için Aryna’yı tebrik etmek istiyorum ve umarım Melbourne’de karşılaşırız. Skora rağmen sana karşı oynamak her zaman zor, her zaman birbirimizi zorluyoruz” dedi ve Avustralya Açık için de mesaj yolladı. Rybakina aldığı galibiyetle yaklaşan grand slam turnuvasındaki rakiplerine de gözdağı verdi.

Rafael Nadal Avustralya Açık'tan çekildiRafael Nadal Avustralya Açık’tan çekildi

Okyanusya’daki bir diğer önemli turnuva Aucakland’daki Auckland Classic’te ise Coco Gauff zafere uzandı. Gauff, Elina Svitolina’yı ilk setini 7-6 kaybettiği maçta 6-3 ve 6-3’lük setlerle 2-1 yendi ve kupayı kazandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.