Samsun’dan üç puana uygun adım

Haftaya küme düşme hattında giren Samsunspor, sahasında konuk ettiği Sivasspor'u Rick van Drongelen ve Carlo Holse'nin golleriyle 2-0 mağlup etti.

Spor 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Samsunspor, Sivasspor'u 2-0'la geçti.

Süper Lig’de küme düşme hattında bulunan Samsunspor, son olarak evinde Galatasaray’la 1-1 berabere kalan Sivasspor’u ağırladı. Samsun, 20 Ocak 1989 tarihinde gerçekleşen ve Türk futbol tarihine kara bir sayfa olarak geçen takım otobüsü kazasını hatırlatmak için o sezon formasından esinlenerek tasarlanan kırmızı formanın simsiyah versiyonuyla sahadaki yerini aldı.

Zorlu maça son derece iyi başlayan Samsun’da van Drongelen gol perdesini henüz 4. dakikada araladı. Karadeniz ekibi devre boyunca daha etkiliydi ve 36. dakikada Holse ile ikinci golü bularak soyunma odasına rahat gitti. Bülent Uygun ikinci yarıya iki değişiklikle birden başladı. Ancak Sivas adına değişen bir şey olmadı. 60. dakikada Fode Koita’nın gördüğü kırmızı kart, zaten etkisiz kalan İç Anadolu ekibinin elini zayıflattı. Ev sahibinde Landry Diamata 89. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ancak bu durum skora etki etmedi, karşılaşma 2-0 bitti.

Bu sonuçla birlikte Samsunspor puanını 21’e yükseltti ve haftayı 16. sıraya çıkarak kapadı. Sivasspor ise Bülent Uygun yönetiminde ilk yenilgisini alıp 25 puanda kaldı.

Halil Umut Meler'in dönüş maçı sessiz bittiHalil Umut Meler’in dönüş maçı sessiz bitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.