Samsunspor’dan hakem kararlarına tepki

Süper Lig’e istediği başlangıcı yapamayan takımlardan Samsunspor’da Başkan Yüksel Yıldırım ve ardından kulübün resmi hesaplarından hakem kararlarına eleştiri açıklamaları geldi.

Spor 14 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Samsunspor da hakeme tepki gösterdi.

Samsunspor, 11 sene sonra yükseldiği Süper Lig’e iyi başlangıç yapamadı. İlk 9 maç sonunda yalnızca 2 puan alabilen takım ardından 2 galibiyet üst üste alarak toparlandı ancak son olarak Pendikspor’a 1-0 yenildi. Kırmızı-beyazlılarda Başkan Yüksel Yıldırım, süreç içindeki hakem hatalarını eleştirdi.

Yıldırım “Hakemlerin Samsunspor aleyhindeki adaletsiz ve basiretsiz tavırları, camiamızın gelecekle ilgili emeklerini yerle bir ediyor. Samsunspor’a gösterilen kartlar, verilmeyen penaltılar, uygulanmayan VAR sistemi son derece can sıkıcı bir hâl aldı. Hakemler artık her maçta maçın önüne geçiyor. Samsunspor’un alın teri emeklerinin yok edilmesi camiamız için kabul edilemez bir durum hâline geldi. Görünen o ki bu zamana kadar göstermiş olduğumuz Fair Play odaklı davranışlar suistimal edilmektedir. Kimse Samsunspor’u yalnız görmesin. Kimsenin hakkını yemediğimiz gibi, kendi hakkımızı da kimseye yedirmeyiz. Türk futbol kamuoyu da bunu böyle bilsin! Adalet istiyoruz.” dedi.

Yıldırım’ın bu açıklamalarının üstüne kulübün resmi hesaplarından açıklama yayınlandı. Açıklamada “Biz, “ADALETLİ” bir düzende maçlarımızı oynamak istemekte, hiçbir kişi ve kurumdan “AYRICALIK” beklememekteyiz. Rakiplerimizi tebrik etmekle birlikte; özellikle Siltaş Yapı Pendikspor Futbol A.Ş. maçımızda yaşanan hakem hataları nedeniyle geri getirilmesi mümkün olmayacak puan kayıplarını ve geçtiğimiz maçlarda aleyhimize haksız yere verilen kararları örnek olarak sunmak isteriz” denilerek son haftalarda Samsunspor maçlarında yaşanan hakem hatalarının sıralandığı bir listeye yer verildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.